Ove godine modnu je prevlast preuzeo adidas s brojnim saradnjama od kojih je najpoznatija ona s Pharrellom Williamsom, a iz koje su proizašle Superstar patike u svim duginim bojama kao i limitirana Jacquard kolekcija. Nike je proleće objeležio velikom kampanjom posvećenom ženama te su lansirali celi niz novih modela koje će žene rado kupiti za sportske aktivnosti. Puma je angažovala Rihannu te se ubacila u igru s globalnom celebrity kulturom. 

Nike x Colette

Poznata francuska robna kuća Colette često ulazi u saradnje s brendovima te su nakon prošlogodišnje saradnje s Adidasom odlučili udružiti snage s konkurentskom kućom Nike. Patike su osmišljene u čast Nikeove ambasadorke Marije Sharapove koja će ih ove godine nositi na svetskim teniskim turnirima. 

(Predmet žudnje: Patike s potpisom Valentina)

Adidas Stan Smith Honeycomb Gloss

Adidas Originals će u junu oduševiti dame sa specijalnom kolekcijom kultnog Stan Smith modela. Model od bele kože koja izgledom imitira pčelinje saće biće dostupan u zelenoj i crnoj verziji u odabranim buticima brenda.

(Isabel Marant lansirala novi model patika za kojim su trendseterke poludele)

Puma XS-500

Poznati x-500 model dobio je prolećni makeover u pet novih boja. U ponudi su kombinacije crne i crvene, tamnoplave i bele, crno-bijele i jednobojne crne. 

(6 najpopularnijih modela patika na svetu)

Adidas Originals Stan Smith "Midsummer Metalic"

Futurističan dizajn u kombinaciji bele kože i metalik kapice na prepoznatljivoj Stan Smith silueti pravi je primerak modne dominacije Adidasa u ovoj godini. 

Izvor: www.buro247.hr