Stil Francuskinja česta je tema naših razgovora, a nije teško pretpostaviti i zbog čega. Naime, uvreženo mišljenje da su Parižanke dame koje neguju sofisticiranost, eleganciju i autentičnost u velikoj meri je tačno. Zahvaljujući Instagramu, poslednjih godina bilo nam je lakše da uvidimo neke od klasičnih tipova kombinacija koje one biraju. Reč je o outfitima koji su mahom uvek u trendu, te smo i ovog proleća, sastavili ultimativni vodič za njihove omiljene modne kombinacije.

Bilo da je to trench kaput uparen s klasičnim slingback cipelama ili jednostavni par farmerki, bele majice i blejzera, postoje određene kombinacije koje Francuskinje nikada neće prestati da nose. U nastavku smo izdvojili sedam outfita koji će vas voditi kroz prolećnu sezonu. Počinjemo!

Bela majica + suknja + slingback cipele

Proleće je konačno stiglo, a Parižanke su ekspertkinje kada je reč o slojevitom oblačenju. Održite klasičan izgled sa neutralnim trench kaputom i parom slingback cipela. Ovo je definitivno jedna od onih kombinacija koja nikada neće izaći iz mode i koja će vas provesti kroz čitavu prelaznu sezonu.

Kratak kardigan + poslovne pantalone

Jedan od naših ličnih favorita, ovaj outfit najbolje izgleda kada kardigan prelazi vrh pantalona. Très chic.

Breton prugice + suknja

Breton majica je francuski klasik i što se nas tiče, prugasta majica ili džemper nikada neće izgledati prevaziđeno. Dodajte maxi suknju ili farmerke za à la française look. 

Dvostruki denim

Možda iznenađujući izbor, ali dvostruki denim je jedan od vanvremenskih outfita Francuskinja. Neka gornji i donji delovi budu što usklađenijih tonova kako biste osigurali da look bude što uglađeniji.

Plava košulja + plisirana suknja

Francuskinje savršeno vladaju prelaznim oblačenjem. Naime, one vešto uparuju ležerne košulje sa plisiranim suknjama i natikačama. Savršen spoj elegantnog i opuštenog. 

Slip haljina + mules

Nije potrebno mnogo da bi slip haljina izgledala odlično. Samo dodajte mules cipele i mini torbu. U hladnijim večerima, ponesite mekani kardigan ili blejzer. Vrlo nosivo.

Oversized sako + bela majica

Omiljeni outfit Francuskinja svih vremena jeste obična bela majica ispod oversized blejzera sa ravnim farmerkama. Win-win kombinacija!

Izvor: ELLE/N.K.