6 najpopularnijih modela patika na svetu

foto: Stockholm Street Style

Svako ko je neko u svetu mode u poslednje dve sezone, uskočio je na profitabilnu vožnju zvanu "sportski chic" i prošetao svoj model patika. Ovde je, međutim, spisak 6 najpopularnijih modela koje smo nosili i pre opšte fashion histerije za patikama...

Kada je i veliki, slavni Chanel, simbol elegancije i luksuza, poklekao pred njima, bilo je evidentno da će patike dominirati duže od jedne sezone kao ključni model obuće. Od tada, ceo svet je ponela ideja o udobnoj obući koja se može kombinovati sa pret-a-porter kombinacijama, što je pre nekoliko sezona bio nezamisliv trend, barem kada govorimo o mainstream krugovima u kojima se kreću modni urednici, stilisti i poznate osobe koja su hodajuća reklama.

U poslednje tri godine smo videli sve - od patika sa skrivenom potpeticom sa potpisom Isabel Marant koje su izazvale opštu pomamu, pa sve do Dior Fusion modela koji su optočeni ukrasnim cvetnim aplikacijama od kristala. 

Međutim, neki modeli su bili i ostali najpopularni i pre opšte histerije za ovom udobnom obućom. Na primer, starke! Conversove strake su definitivno večan model patika koji se mahom nosi tokom prolećne sezone. Iako se poslednji niz godina plasiraju i u atraktivnom printu, još uvek su najpopularnije klasične bele sa prepoznatljivom zvezdom na logotipu.  

Pored starki, među 6 najpopularnijih svakako svoje mesto odavno je obezbedio kul model Vans patika, kao i Adidasov model Stan Smith koji doživljava pravu renesansu u poslednje vreme i kog obožavaju da nose poznate dame poput Kate Moss koja je čak dizajnirala jedan poseban model ukrašen svojim likom.

Patike Golden Goose trenutno su najveći hit u svetu, a prepoznatljive su po velikoj zvezdi, retro dizajnu i second hand izgledu - kod većine modela đon je prljavo bele boje pa izgleda kao da su patike već iznošene.

Pogledajte kojih 6 modela patika smatramo večnim:

Starke

Golden Goose

Vans

Air Max

New Balance 

Adidas Stan Smith

izvor: buro247.hr


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...