Jedini aksesoar koji vam je potreban da biste izgledali kao chic Francuskinja

foto: Imaxtree

Francuskinje su poznate kao dame koje nose minimalan broj aksesoara, ali su zato ovom verne od jutra do večeri i nose ga skoro u svim prilikama!

Moramo da priznamo da smo se ove godine raspisali o francuskom stilu, ali samo nakon što smo videli da vas on jednako kao i nas intrigira.

Nakon nekoliko verujemo krajnje edukativnih tekstova ( Kako da budete Parižanka, 7 stilskih grešaka koje nijedna Francuskinja neće napraviti, 10 načina da se ove zime oblačite kao Francuskinja, 6 modnih brednova koje Francuskinje obožavaju) odlučili smo malo da se fokusiramo na aksesoare, koje Francuskinje koriste minimalno ali smelo i sofisticirano!  

A, ako postoji jedan aksesoar od kog se dame poput Caroline de Maigret, Cecile Cassel i Elisa Sednaoui nose, to je onda Njeno visočanstvo: Marama! Ali ne overiszed marama ili ešarpa, već ona klasična, maksimum 50 x 50 cm, od svile ili satena, u zanimljivom printu, bilo cvetnom ili geometrijskom.

Ovakve marame, Francuskinje obožavaju da nose oko vrata preko pulovera, bluza ali i vunenih haljina. Pošto izbegavaju previše printa i u većini slučajeva nose monohromatsku paletu, chic Parižanke dozvoljavaju momenat boje i printa upravo u vidu atraktivne marame.  

Ponekad, pogotovo tokom zimske sezone u njihovu garderobu se "uvuče" i vunena, malo veća marama koju stilizuju, obmotanu oko vrata i to mahom oko ležernog džempera koji nose preko skinny jeansa ili suknje pun krug.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...