Već smo odavno apsolvirali koji su to odevni komadi i detalji koji su oblikovali taj cool, nonšalantni look koji su proslavile Francuskinje i koje da se ne lažemo taj ležeran chic nose na najbolji mogući način. Jednostavne, ravne linije, besprekoran kroj, killer džemperi i kaputi, bela košulja, basic modeli...

Ono što je zanimljivo je da većina dama born in France, ne nosi popularne high street brendove, ali ni skupocene modele sa nekoliko nula, već one manje poznate na globalnom nivou, ali vrlo popularne u Francuskoj. Plus, Isabel Marant, naravno.

Pogledajte 8 odevnih komada koje nikada nećete naći u garderoberu jedne Francusknje.

Upravo zbog toga smo odlučili da vam predstavimo 6 ključnih brendova čije modele ultimate Parižanke i ostale devojke iz Francuske obožavaju.    

IRO

Ovaj brend se proslavio mahom najviše zahavljujući to-die-for kaputima i ogrtačima sa edgy detaljima, poput kožnih moto jakni, tvid blejzera  postavši sinonim za pariski rocker-chic stil.  

Isabel Marant

Omiljena dizajnerka svake chic Francuskinje koja nosi sve sa potpisom slavne dizajnerke, od poludubokih čizmica, preko boho džempera, do baggy pantalona znajući da je kupovina bilo kog Isabel Marant modela investicija koja se vraća.

Pogledajte 7 beauty pravila kojih se pridržava svaka Francuskinja.

A.P.C.

Minimalistični modeli koje kreira A.P.C. savršeni su da se raspare i nose sa Marantinim i ostalim krpicama.

The Kooples

Popularni mladalački brend koji je promovisala i naša Ana Kraš sa dečkom Devendrom Banhartom osnovala su tri brata. Većina modela koje potpisuje ova modna kuća ima taj boyish, grunge momenat koji je upakovan u softisticirane, urbane modele. Košulja koja je raskopčana, sportske baggy pantalone i killer štikle.

Sandro

Ovo je možda i najomiljeniji francuski brend koji miksuje savršeno glamurozne detalje sa cool krojem inspirisanim muškom odećom.

Pogledajte 11 stilskih trikova koje možemo da naučimo od svake Francusknje.

Petite Bateau

Upozoronje: Jednom kada vidite modele s potpisom Petite Bateau, poželećete da živite u njima, jer nema ležernijih, udobnijih modela koji su urađeni mahom od najfinijih prirodnih materijala. Pamučne majice, mini suknje na pruge, džemperi u mornarskom stilu. Petite voli basic, ali kakav je to basic!