U ovom aspektu ima puno izazova, avanture, ili rizika, ili težnje za slobodom. Ono što je sigurno je da će mnogi od nas doživeti izvestan izlazak iz svakodnevnice, ili odstupanje od uobičajenog u nečemu. Najviše će ovaj susret strasne i u Ovnu izazovne Venere i Urana osetiti oni koji su pod uticajem Venere i Urana, Vage, i Bikovi (podznak), kao i oosbe koji su u znaku ili podznaku Ovnovi i Vodolije. Ovo je apekt koji uvodi u zanos, jedinstvenu avanturu, slučajni susret u kojem eksplodiraju ljubavne strasti, dogodi se vatromet ljubavnih osećanja i oslobode se strasti i želje. Ako je intenzitet pritisaka veliki, onda može ovaj aspekt doneti i iznenadni prekid neke veze, ali zbog trigona sa Jupiterem reč je o pozitvnim preokretima, ili oslobođenju koje vas može usrećiti.

Buntovnost, jake emocije su moguće. Ako imate podznak u Vagi, pazite da suviše nestrpljivosti, nemira, pritisak ne izazovupojačanu napetost koja može nepovoljno da deluje na neku vezu, partnerstvo i da izazove otuđenje ili u retkim slučajevima kraj veze. Na finansijkom planu, ako vam je ovaj aspekt u 2. i 8. mogući su iznenadni dobici, neočekivani, koji vas mogu oduševiti.

Ovo su dani jakih uzbuđenja, kada impulsivno ponašanje može da izazove da naglo protestujete, da se uzbudite, reagujete impuslivno i nespremni budete da popustite. Hirovitost i svojeglavosti u postupcima, impulsivnosti i ishitrenosti, koja može da poljulja neke odnose, ako druga strane ne bude spremna da popusti, da prihvati hirove kojima će osobe koje su pod uticajem Venere biti sklone. Kako je i Mars u Ovnu, strasti su jake i o popustljivosti može nema ništa.

PROČITAJTE: Horoskop za mart 2015

Posebno što se oseća i uticaj Punog Meseca koji će biti 5.03. u Devici, koji može dovesti do toga na se postupci ne mogu kontrolisati i da ima više napetosti i nervoze, koja može da dovede do zategnutih odnosa. Dobro je da pokušate da poradite na svom unutrašnjem miru, kako se on ne bi nepovoljno odrazio na vaše zdravlje. Zato je neophodno i potrebno da nađete neki način opuštanja i uspostavljanja unutrašnjeg mira. Ova jaka uzbuđenja neće svakom goditi, posebno onima koji imaju problema sa zdravljem i koji treba zato da više rade na svom unutrašnjem miru i oslobođanju od neke loše navike. Mesec u Devici donosi i više orjentisanosti na posao, u koji će mnogi ulagati puno energije 4. i 5.03.

U vreme delovanja Punog Meseca već od 4. 03 i 5. 03, u 19.06 kada će biti Pun Mesec na 14 stepenu Devici, koji će biti u trigonu sa Plutonom u Jarcu. Ovo će dovesti do većih promene ali transformacija, koje bi mogle da budu oi povoljne , ukoliko bi ste završili sa nekom lošom navikom vezanom za ishranu, ili za higijenom, bilo mentalnom, bilo fizičkom. Ovo može da transformiše i neke odnose, ali budite pažljivi. Istovremeno će se osetiće se se oseti i uticaj Venere u kvadratu sa Plutonom, koji može dovesti do pojačanih želja, fatalnih događanja, jakih strasti, ili sukoba.

Ovo je vreme kada se mogu neke veze ili transformisati, promeniti, ili u retkim slučejevima i završite, ako se nastoji nešto na silu raditi, ili se ispolji jaka ljubomora i negativna osećanja mogu dovesti do izuzetnih uzbuđnja i situacija koje se ne mogu kontrolisati. Budite obzrivi, svesni da postoji mogućnost da vas neko ,ili nešto izbaci iz ravnoteže ili vi sami sebe i pokušajte da saznanje kakvi su uticaji u pitanju bude upozorenje koje će vam omogućiti da se više kontrolišete i ne izazivate druge.

Ukoliko ste u stanju da s e kontrolišete vi možete da odbacite nešto staro što vas je blokiralo, opterićavalo ili na neki način pristiskalo i izađete iz ovih tranzita preporođeni, transformisani i zadovoljniji. Možete, ako vladate sobom i pribrano u skladu sa Mesecom u Devici, koji je pod uticajem ovoga puta Merkura u Vodoliji, zahvaljujući i izvesnim saznanjima, kao što je i ovo astrološko, ili nekim drugim informacijama i znanjem  navladati uticaje koje su prisutni ovih dana. Psihički mir i znanje koje imate su ti koji će omogućiti da što god vas se dogodi bude za dobro vaše i drugih. Ono može pobediti strah i neizvesnost od promena i prihvatanje promene kao put za nešto što vam je upravo sada potrebno!

Piše: astrolog i bioenergetičar Svetlana Milenković, više na Facebook stranici autorke