Poznati Gotham Gym studio iz Njujorka može se pohvaliti svojim jedinstvenim programom treninga visokog inteziteta, poznatim pod nazivom Machine Gun. On kombinuje jogu, balet, body weight vežbe i kardio koji, kako kažu iz studia, daju najbolje i najbrže rezultate. 

(Laki načini da smanjite obim butina)

Njihov program je prilagođen damama, sa akcentom na najkritičnije tačke na ženskom telu, tako da ovaj jedinstveni set vežbi angažuje mišiće nogu, sa fokusom na gluteus. 

Redovnim vežbanjem, od tri do četiri puta nedeljno veoma brzo se mogu postići odlični rezultati. 

(Vežba za noge i ravan stomak (Video))

Predstavljamo vam 5 vežbi koje će vam pomoći u ostvarivanju vrhunskih rezultata: 

Kip slobode

Razdvojite noge, tako što ćete desno stopalo podići na bench klupu ili neki predmet koji vam može poslužiti kao oslonac, dok leva noga ostaje postavljena ispred vas.

Držite leđa ispravljenim, a ramena otvorenim, a zatim lagano počinjite da se spuštate i podižete. Pri tome,vodite računa da vaše koleno ne prelazi liniju stopala. Vežbu uradite od 12 do 20 ponavljanja, a onda zamenite strane. 

Položaj trougla

Postavite desno koleno na bench klupu i odignite telo, oslanjajući se obema rukama. Zadržite se u tom položaju, a zatim levu nogu počnite da prebacujete ka desnoj i lagano je spustite na pod.

Kada dodirnete pod, istegnite nogu i podignite je u vis, a zatim je polako prebacite na levu stranu,  i ponovo stopalom dohvatite pod. Takođe, i ovu vežbu bi trebalo da ponovite od 12 do 20 puta, a zatim da zamenite strane. 

Iskorak sa tegovima

Za ovu vežbu će vam trebati tegovi  (od 2 do 10 kilograma težine). Stanite raširenih nogu koje treba da budu postavljene u istoj ravni sa ramenima, dok u rukama držite tegove. Otvorite ramena, a zatim svu težinu prebacite na desnu nogu koju savijate u kolenu, dok levu zabacujete iza sebe, i blago je savijate u kolenu. U isto vreme desno rame postavljate na levo stopalo. 

Napravite kratku pauzu kada se spustite, a onda se vratite u početnu poziciju i vežbu ponovite na drugoj strani. Ovu vežbu radite od 12 do 20 ponavljanja, na svakoj strani. 

Oslonac na rukama

Lezite na ravnu površinu, a zatim se podignite i oslonite na dlanove i kolena, dok vam leđa ostaju potpuno ravna. Nakon toga, levu nogu podižite na stranu najviše što možete, zadržite je nekoliko sekundi, a zatim je vratite u početni položaj. Ovu vežbu uradite od 12 do 20 ponavljanja na svakoj strani.

Baletski iskorak

U ispravljenom položaju stanite ravno na bosu poluloptu za vežbanje. Podignite svoje levo koleno u vis, ka grudima, dok su vam ruke pored tela. Zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi, a zatim je polako zabacite pozadi.

Tada se blago savijate ka napred, dok ruke prebacujete ispred sebe, u visini ramena. Vratite se u početni položaj, i vežbu ponovite od 12 do 20 puta, a onda zamenite strane. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija