Ne znamo za vas, ali nama proleće nije moglo doći brže. U gradu je petanest stepeni, već smo izvadili trench mantile i mokasine, a sa njima prigrlili i prolećni entuzijazam (o da, već razmišljamo o obali...).

U pripremi za najoptimističnije godišnje doba, uradili smo analizu trendova s modne piste, te street style-a, i evidentan je jedan zaključak: modni svet zameniće svoje voljene krem i sive nijanse za manje tradicionalnu, ali neverovatno elegantnu, bledu, puterasto žutu boju.

Ako ste nesigurni kako da uklopite ovu nijansu u svoj garderober, ne brinite - samo poštujte pravila koja važe za kombinovanje bilo koje druge neutralne boje. Ne morate odmah da pribegnete monohromatskom izgledu od glave do pete, počnite s aksesoarima poput torbe ili šala u svetložutoj boji.

U nastavku otkrijte uz kojih 5 boja i komada ćete kombinovati svetložutu na najbolji način - poput fashion devojaka na Instagramu.

1. CRNA

Uz sve druge boje, crna bi obično bila najsigurnija opcija, ali kada je u pitanju klasična žuta, tu već postoje ozbiljne dileme. Ipak, kada je svetli, pastelni ton u pitanju, crna mu daje dubinu, stvarajući (sportsko) elegantnu kombinaciju.

2. JEANS PLAVA

Najlakši način da pripremite svoj garderober za proleće? Da odaberete nove farmerke koje se slažu uz sve, ali i podiže outfit na viši nivo. Bledožuta slaže se sa svakom nijansom plave (osim kobaltne), od svetlije do najtamnije, navy. 

 3. KHAKI

Duboka khaki nijansa daje suptilan kontrast pastelnožutoj, čineći outfit sofisticiranim. Poigrajte se i sa teksturama - vuneni džemper i svilena suknja - zašto da ne?

4. BEŽ

Ako i inače preferirate neutralne tonove, dodavanje svetložute boje u garderober neće biti tako komplikovano - samo je spojite sa već postojećim i omiljenim bež komadima, a zatim stajling razbudite nakitom. 

 5. BELA

Ovo se zapravo čini prvim logičnim zaključkom - svetložuta i bela su sigurna modna opcija s kojom nema greške. Kreiraćete sveži i chic outfit kom ćete se vraćati svaki put kada nemate mnogo vremena za modne dileme i stilizovanje. 

 Izvor: ELLE/T.Đ.