Postoji nešto u početku svake nove sezone što nas navodi na pretresanje garderobera i razmatranje nekih novih komada. Možda je do porasta temperatura ili tzv. prolećnog čišćenja, ali ovih dana sve češće se zatičemo pred ogledalom s nedostatkom inspiracije za nove modne kombinacije. Rešenje? Reorganizacija ormara (ništa se ne baca, samo se odlaže za sledeću godinu).

A gde nalazimo smernice o trendovima u koje zaista vredi ulagati (jer nije ideja da posegnete za impulsivnom kupovinom, već da se vodite principom jedan, ali vredan)? Instinktivno počinjemo da pretražujemo modne piste u potrazi za next big thing in fashion, ali istina je da se nove modne tendencije (koje zaista žive) najbolje otkrivaju na društvenim mrežama. TikTok postavlja dnevni modni red, a dokazi za to su "old money", "mob wife" i "vanilla girl" estetike koje su zahvaljujući ovoj mreži postale viralne. Ovde ima dovoljno izbora za svačiji stil, a pored toga, imate sijaset mogućnosti da eksperimentišete s modom, rekreirate nečiji look i zabavite se.

U nastavku otkrijte 7 modnih trendova na TikToku za proleće 2024.

1. "Cardigancore"

Nazvan "cardigancore", ovaj hešteg zapravo ne predstavlja ništa drugo do čiste ljubavi prema pletivu. Bilo da ga nosite zakopčanog do grla, elegatno prebačenog preko ramena, ili raskopčanog preko topa — važno je samo da ove sezone imate jedan fini kardigan.

 2. Double denim

Možda je Beyoncé vratila country i western pravac u modu, ali mnogo pre nje fashion devojke su nosile texas tuxedo, u savremenoj verziji poznat kao double denim. U 2024. ovaj trend oživljava u svakom obliku - džins suknja + džins košulja, farmerke + džins jakna ili top... a stil je još opušteniji, više oversize i efortless.

3. Crveni dodatak

Ovo je trend koji nije mogao da promakne doslovno nikome prošle godine, te je vrlo verovatno da u svom ormaru već imate jedne crvene čarape. Opsesija se nastavlja i u 2024, te ne odolevajte komadima u ovoj boji - bilo da je u pitanju torba, haljina, džemper... Crvena najmoćnije izgleda u kombinaciji s crnom kožom i tamnim teksasom, a na TikToku je obilje modne inspiracije.

 4. Prsluci iz bakinog ormara

Još jedno pletivo na listi je dovoljan dokaz da je ove sezone udobnost imperativ. Ako smatrate da su kardigani previše chic, pleteni prsluk je jednako dobra opcija za cool izgled, a koja je postala popularna zahvaljujući "grandpacore" trend estetici. Za proleće, pletene majice bez rukava i prsluci sa dugmadima su glavni hit, a kako idemo u susret letu, samo skidamo slojeve ispod i ostavljamo ih da budu glavna zveda outfita.

 5. Balon haljine

Neočekivano? Ne nakon prošlogodišnje Jacquemus revije u Versaju! Puf rukavi, balon suknje i haljine, sve što je pufnasto, neodoljivo i asocira na 80-e godine ovog proleća predvodi sezonu važnih prilika kao što su venčanja. Ovaj romantičan trend može da dobije edgy notu uz pravi odabir nakita i cipele - ostanite dosledni svom stilu za najbolji osećaj.

 6. Midaxi suknje

Nakon dve godine flertovanja sa krajnostima - od mikro-suknji do onih koje se vuku po podu, TikTok je presudio u korist zlatne sredine i na presto postavio tzv. midaxi suknje. Malo ispod kolena, one su definicija akademski primerene dužine i estetike, pa je tako možete nositi i na posao i u večernji izlazak. Možda je ovo i najbezvremeniji komad na ovoj listi, koji ćete zaista nositi godinama.

 7. Adidas Mania

Uticaj Adidasa u 2024. godini bio je toliko velik da je TikTok podeljen između onih koji ga vole i onih koji ga se gnušaju. Takva polarizovana mišljenja se dešavaju samo kada je nešto doslovno svuda prisutno, pa ako ste propustili opštu pometnju za Sambama, možda biste mogli da se uključite u trenutnu famu oko SL 72 modela. Boja i dezena je napretek!

 Izvor: ELLE/T.Đ.