Zaljubljeni ste u bele patike? I mi smo! Svestrane, udobne i stylish, one su statement koji se slaže uz gotovo svaku kombinaciju. Ipak, proleće 2024. može da bude prilika da se modno poigramo i osvežimo svoj garderober. U nastavku otkrijte pet modela patika koje dolaze u širokom spektru boja i podižu outfit na novi nivo.

1. Adidas Originals

Mnogi modeli iz porodice Adidas Originals - Samba, Hamburg, Tobacco, Court i Gazelle poslednjih sezona doživeli su neku vrstu procvata, a brend je čak ostvario i saradnju sa high-end modnom kućom kao što je Gucci. Bilo koji od ovih modela da odaberete, važićete za trendseterku, a dostupni su u najmodernijim bojama od crvene, preko plave, žute i zelene...

2. New Balance patike

New Balance patike su nova, popularna varijanta trenda tzv. "daddy" cipela koje su zahvaljujući milenijalcima postale unisex komad. Baš kao i kod Adidas Originals, postoji širok spektar modela koji možete odabrati: 990, 530, 408, 9060... lista se nastavlja!

Kombinujte ih sa udobnim džemperom, helankama i visokim belim čarapama za casual outfit van kancelarije, ili idite korak dalje - uz cargo pantalone i bomber jaknu za snažan i odvažan izgled.

3. Converse All Stars

Converse All Stars preživele su decenije (brze) mode i prolaznih trendova, a i dalje nastavljaju da budu aktuelne zahvaljujućim novim, originalnim modelima. S platformom, cvetnim šarama ili inspirisane vintage stilom: All Stars su savršena obuća za proleće, i sjajan način da dodate dozu boje svojim odevnim kombinacijama.

4. Planinarske patike

Planinarske patike se naziru kao jedan od većih trendova patika za 2024. godinu. Brendovi poput ASICS-a, Hoka-e i Salomona viđeni su na poznatim ličnostima poput Bele Hadid i Emily Ratajkowski, koje svoje planinarske patike kombinuju sa opuštenim pantalonama, prozirnim maxi haljinama i dugim kožnim mantilima. Pored estetike, ovaj tip aktivne obuće je pre svega dizajniran da bude što udobniji, te otporan na vremenske uslove, zbog čega će vam biti omiljeni par na polici u prelaznim sezonama.

5. Nike Dunks

Kao šarenija alternativa najpopularnijem monohromatskom modelu - Air Force One - Nike Dunk (Hi ili Low) je must-have komad za sve dnevne prilike - od muzičkih festivala do vikend đira po gradu. A toliko kombinacija boja doprineće da se vaš stil izdvoji u moru drugih.

6. Glomazne patike

Sada je vreme da priznamo da je trend glomaznih, tzv. ružnih patika, o(p)stao mnogo duže na modnoj sceni nego što smo očekivali, a kako se čini, neće biti drugačije ni u 2024. godini. Još od famoznog Balenciaga Triple S modela, gotovo da ne postoji brend koji nije izbacio svoju svoju verziju ikonične siluete, te smo sigurni da možete da možete da pronađete neki model koji će se uklopiti u vaš stil.

 Izvor: ELLE/T.Đ.