Najnoviji film Cate Blanchett "Carol" jedan je od najiščekivanijih filmova godine. Filmska ekranizacija romana "The Price of Salt" u kom je u fokusu ljubav između dve žene koje glume Cate i Rooney Mara je premijeru imala upravo na aktuelnom, 68. po redu Kanskom festivalu koji još uvek zaokuplja veliku pažnju svetske javnosti.

(Crno-beli glamur: Večne dive Kroazete)

Zvaničan photocall koji po programu uvek ide u jutarnjim termina dana premijere protekao je u znaku Kate Blanchet koja je na konferenciji demantovala da je imala do sada nekoliko biseksualnih odnosa, izjavljujući da su mediji pogrešno interpretirali neke njene izjave koje je dala u jednom intrevju.  

(Najiščekivaniji filmovi 68. Kanskog festivala)

Prelepa glumica je na photocall došla u maloj crnoj haljini od providnog tila s potpisom Alexandera McQueena u pratnji koleginice i partnerke iz filma, Rooney Mare. U svom stilu, s neverovatnom ležernošću i elegancijom Cate je pozirala pred okupljenim novinarima.

Providna kreacija ispod koje se nazirao brushalter, raskošna suknja prepuna falti i luksuzna jakna s prorezima koju je glumica prebacila preko ramena učinili su da Kate izgleda i ženstveno i seksi, jednom rečju: moćno.  

(5 najboljih izdanja sa otvaranja 68. Kanskog festivala)

Veče i crveni tepih su ipak pripali couture kreaciji Gilesa, raskošnoj haljini bez rukava, apstraktnog printa u ljubičastocrnoj boji.