Najjača imena svetske kinematografije preplavila su francuski grad u kome se odražava možda i najpoznatiji filmski festival na svetu. Dok pripremamo tekst od najiščekivanijim filmovima ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala, osvrćemo se na kreacije koje su dame nosile na crvenom tepihu, na samom otvaranju.

Jer, dok je Sundance festival ležeran filmski festival gde veliki broj zvanica dolazi u jeansu i kaubojkama, Kan je nešto sasvim suprotno. Najglamurozniji filmski festivala na evropskom tlu je pandam Oskaru, ali i svojevrsna modna revija najspektakularnijih kreacija, mahom haute couture. 

Odabrali smo najbolje sa otvaranja...

Lupita Nyong’o: Lupita nas je podsetila na svoja najefektnija Oscar izdanja kada se pojavila u raskošnoj, smaragdnoj Gucci haljini od tila. Tamnoputa glumica je izgledala sveže, poletno pogotovo dok se ispred paparacija graciozno okretala u haljini. Mislimo da smo na ivici da ovo njeno windy izdanje proglasimo za najbolje posle legendarnog MM wind-ready dress!

Julianne Moore: Uvek elegantna i otmena, Julianne je briljirala i dominirala na crvenom tepihu u crnoj kreaciji Armani Privea, čiji kroj je podsećao na kombinaciju duga suknja + raskošan bolero. Bogati ukrasi u vidu svetlucavih cirkona, biserčića začinili su teksturu i kompletnom izdanju dali jedan glamurozni vajb.  

Natalie Portman: Oh, Natalie, koliko si nam nedostajala. Naime, poznatu glumicu nismo videli odavno na nekom većem događaju od početka godine. Ljupka i uvek šarmantna Natalie debitantski izlazak je sačuvala za Kan pojavivši se u jednostavnoj crvenoj Dior haljini.

Naomi Watts: Možda se ne slažete sa nama, ali Naomi je jedna od kraljica crvenog tepiha koja uvek zablista na najjačim i najvećim filmskim dešavanjima. Kao diva iz prikrajka kada svi očekuju da titulu najbolje uzme neka od slavnijih, Naomi se pojavi i očara, ostavljajući mnoge koleginice u senci. Tako je bilo i juče kada je njena siva Elie Saab haljina od perja sa džepovima i ukrašenim gornjim delom bila apsolutna kraljica u sferi haljina.  

Karlie Kloss: Poznata manekenka se pobrinula da Kanskom festivalu svi osete taj američki glamur pojavivši se u Versace uzanoj haljini s proprezima u beličastoružičastoj boji. Seksi Karlie, seksi.