Na prvi pogled, džemper ne pripada kategoriji odeće sa kojom ćemo lako postići šik outfit, ali uz samo nekoliko smernica i vi možete da izgledate kao da ste upravo izašli sa stranica nekog modnog editorijala.

#Kraći džemper uz ravne pantalone

Ne zaboravite na najjednostavniju, a vrlo često najkul kombinaciju: kratak džemper + pantalone ravnog kroja. Ono što će vam obezbediti status modnog stručnjaka jeste pravilan odabir modela pantalona i način na koji nosite džemper.

Imajte na umu da kraći modeli obavezno idu sa parom pantalona dubljeg struka. Istaknite struk i dezenirani model pantalona tako što ćete džemper blago uvući. Retro modeli džempera na kopčanje sa drvenim dugmadima su popularni ove jeseni: za stylish izgled biće dovoljno da ga raskopčate i ispod njega obučete običnu belu majicu.

#Ležeran izgled 

Ležeran džemper izgledaće fenomenalno sa donjim delom slične nijanse, dok ćete dodatne poene dobiti ukoliko vam oba dela budu oversize. U modi je prestalo da važi pravilo koje glasi da glomazni džemper morate dopuniiti parom skinny jeansa. Naprotiv, širi džemper uz pantalone koje nemarno padaju podsetiće na stare kolekcije Céline brenda. A ko od nas ne bi želeo da odiše daškom francuskog stila? Obuća neka bude drugačije boje i položićete modne lekcije sa najvišim ocenama.

# Midi suknja

Za sve one koji bi želeli još više da izađu iz okvira uobičajenog, predlažemo kombinaciju vunenih pletiva uz midi suknje najfinijih materijala. Čipka i svila su savršen kontrast, ili bolje rečeno pratilac masivnim džemperima od vune. Zaokružite kombinaciju patikama ili nešto ženstvenijom mules obućom.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/