Tokom hladnih i zimskih dana kojima se kraj još ne nazire, jasno je da se nećemo odvajati od naših toplih kaputa. Međutim, ono što je "začinilo" ovu sezonu je neslaganje među dizajnerima koji diktiraju modne trendove. Oni su se podelili u dva tima: jedni su igrali u ekipi koja se borila za kratke, a drugi u onoj koji su favorizovali duge kapute. U modnim kućama Céline i Chanel, modeli su zanosno šetali po pisti ogrnuti elegantnim dugačkim kaputima kao i onim pravih krojeva brenda Céline, dok je Chanel predstavio nešto veće i androgene modele. U čemu je prednost dugačkih kaputa? To što ispod možete da nosite bukvalno bilo šta (osim, naravno, nečeg što je duže od samog kaputa jer, ne zaboravite, to uvek izgleda neuredno).

Što se tiče modnih kuća Saint Laurent i Gucci, za njihove boje igraju mnogobrojni modeli kratkih kaputa, često od luksuzne vune, koji dosežu do polovine butina i nose se sa suknjama ili tamnim teksas farmericama. Viđali smo ih i u elegantnijim izdanjima gde je najupečatljiviji detalj bio stilski vezan pojas. Sigurno je da vam kraći komadi neće ići naruku u onim najhladnijim zimskim danima kada zaista poželite da se ušuškate i zaštitite od hladnoće, ali će oni svakako biti odlično rešenje tokom prelaznih meseci. Drugim rečima, dužem kaputu biće potrebna podrška onog kraćeg i obrnuto, pa predlažemo da nabavite oba modela.

Kao zaključak, evo jednog dobronamernog saveta: možda i ne želite da srljate u središte ovog „konflikta“. Da, naravno da se apsolutno slažemo kako je najlakša i najbolja opcija srednja dužina (ona do kolena), ali zar ne biste više voleli da zauzmete stav? Ne zaboravite, kaput je ipak prvi i poslednji utisak koji ostavljate tokom cele zime.

Tekst: Milan Đačić