Dok čekamo veliki broj sjajnih filmova da premijerno dođu u bioskopske sale (KLIK, KLIK: 30 najboljih filmova koje treba da pogledate ove jeseni) setili smo se jednog sjajnog naslova iz 1957. godine. U pitanju je romantična komedija "Designing Woman" koju je režirao Vincente Minnelli, čovek koji stoji iza fantastičnih ostvarenja poput Gigi i An American in Paris.

Glavne uloge, Mike Hagena i Marillu Brown, glume legende sedme umetnosti, Gregory Peck i Lauren Bacall. Priča prati par koji svoju kratku, ali vatrenu romansu sa letnjem odmoru pretvara u brak, nesvestan koliko su različiti, te da nemaju apsolutno ništa zajedničko.

Marilla (Lauren) je modna dizajnerka koja živi u luksuznom stanu, druži se sa glumcima, muzičkim zvezdama i ženama iz visokog društva, dok je Mike (Gregory) sportski novinar, koji obožava boks i trke, te je mahom okružen razuzdanim momačkim ekipama.

Stvari se prilično komplikuju kada mafijaš, inače Mikeov prijatelj, biva optužen za nameštanje utakmica, pa odluči da se reši znatiželjnog novinara.

Zabavan film, snimljen u duhu najboljih holivudskih komedija nalik onim u kome su glavne uloge bile poverene Doris Day i Rock Hudsonu, a pritom nudi fantastičnu modu. Lauren je tokom filma promenila više od 30 kostima koje je osmislila čuvena kostimografkinja MGM-a, Helen Rose.

Od raskošne, prozirne til košulje sa puf rukavima, iskombinovane sa ljubičastom, satenskom suknjom pun krug preko tvid kostima preko kog je Marilla nosila krzneni bolero, do savršene zelene haljine sa rolkom i naborima koja je istakla njenu savršenu figuru.  

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija