Kako se polako približavamo jeseni, tako počinjemo da biramo nove filmske hitove koje ćemo gledati narednih meseci, jer upravo ovaj period je savršen za vikend izležavanje i uživanje uz omiljene heroje i heroine sa filmskog platna.

Lepa vest je da nas čeka veliki broj ostvarenja u kome se pojavljuju mnogi Oskarovci, ali i manje poznate glumačke ekipe koje su pokazali svoj talenat, nastupajući na mnogobrojnim festivalima.

Od žestokih akcija, ljubavnih priča sa elementima drame do najzabavnijih komedija koje će vas nasmejati, predstavljamo vam 30 najnovijih filmova koje treba da pogledate ove jeseni:

The Light Between Oceans

Michael Fassbender i Alicia Vikander su se zaljubili na snimanju Derek Ciangranceove adaptacije romana autora M.L. Stedmena. Priča prati život svetioničara i njegove žene koji pronalaze čamac sa mrtvim čovekom i uplakanom bebom. Tada odlučuju da se pretvaraju da je njihova, što će zakomplikovati odnose među bračnim parom...

Author: The JT LeRoy Story

Laura Albert je izmislila karakter JT Leroya, uličara koji boluje od HIV-a. On je napisao niz kultnih romana, ali je na tom putu nasamaren od više ljudi, tačnije od Winone Ryder i Guas Van Santa do Asie Argento i Toma Waitsa. Jeff Feuerzeig dokumentarac se može pohvaliti neverovatnim snimcima i porukama poznatih ličnosti, koji su začinjeni komentarima koje je dala sama Laura. 

Sully

U novom filmu Clinta Eastwooda, Tom Hanks glumi kapetana Chesley Sullenbergera koji je januara 2009. godine svojom prisebnošću i velikim iskustvom uspeo da spase svih 155 putnika na letu 1549 U.S. Airways-a, kada je spustio avion na reku Hadson, u Njujorku. Avion su oštetila jata ptica koja su uletela u oba motora aviona i kapetan nije imao ni vremena ni mogućnosti da letelicu okrene i vrati na aerodrom LaGvardiju...

Bridget Jones’s Baby

O nastavku ovog filma se mnogo pisalo i konačno je došlo vreme za premijeru. Ovog puta, glavna junakinja Bridget koju igra Renee Zellweger, ima oko četrdeset godina, postala je producentkinja vesti i raskinula je sa Mark Darcyjem (Colin Firth). Kada se u njenom životu pojavi Amerikanac Džek, koga igra Patrick Dempsey, veoma brzo Bridget saznaje da je trudna... A onda se postavlja pitanje ko je otac deteta?

Snowden

Ovaj film režirao je čuveni Oliver Stone, a priča prati bivšeg obaveštajca agencija CIA i NSA koji je odlučio da razotkrije najmračnije tajne Amerike o špijunaži i ugrožavanju privanosti. Film u kome glavnu ulogu ima Joseph Gordon-Levitt, a Shailene Woodley se pojavljuje u ulozi njegove devojke. 

The Magnificent Seven

Kada mirni gradić, Rose Creek, postane meta bogatog i okrutnog industrijalca (Peter Sarsgaard), meštani će biti primorani da pravdu potraže upravo od onih koji sa pravdom nemaju baš najbolji odnos. Ekipa koja staje na stranu nezaštićenih ljudi sastoji se od kockara, lovaca na ucene i ostalih odmetnika. Antoan Fukua potpisuje režiju filma The Magnificent Seven, rimejka vesterna iz 1960. godine.

Masterminds

U komediji Jareda Hessa, Zach Galifianakis glumi još jednog od njegovih čudnih sanjara, vozača kamiona koji biva namamljen u zločinu njegoog vampirskog kolege, a to je Kristen Wiig. On se nalazi u nevolji sa zločincem (Owen Wilson) i ubicom (Jason Sudeikis), ali je teško verovati da su oni strašniji od njegove bivše devojke, koju igra Kate McKinnon.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Bazirana na istoimenom romanu Ransom Riggsa iz 2011, Tim Burtonova poslednja priča prati život šesnaestogodišnjeg Džejkoba do koga dospeva tajanstveno pismo koje ga odvodi na velško ostrvo i do doma gospođice Peregrin za čudnovatu decu. Ulogu gospođice Peregrin tumači Eva Green, a u ostalim ulogama pojaviće se Samuel L Jackson, Asa Baterfild i mnogi drugi. 

Birth of a Nation

Ostvarenje “Nate Parkera, “The Birth of a Nation” je snažna priča o svešteniku Netu Tarneru (Nejt Parker), koji je ujedno i rob u belačkom domaćinstvu na jugu SAD-a, čiji vlasnik (Armi Hamer) koristi njegove propovedi da drži pod kontrolom neposlušni deo robova. Nakon što biva svedok brojnih zlostavljanja i zverstava nad njegovim sunarodnicima, Nate organizuje ustanak u nadi da će povesti narod u slobodu.

The Girl on the Train

Glavnu ulogu igra Emily Blunt. Priča prati devojku koja se nalazi u teškoj životnoj situaciji, posle razvoda. Svakog dana putuje na posao vozom i prolazi pored kuće idilične porodice, te razmišlja o savršenom paru koji živi u kući. Ali jednog dana će videti nešto što će promeniti sve...

The Accountant

The Accountant je film režisera Gavina O’Connora koje prati život jednog prilično neobičnog čoveka. Odrastanje Chrisa Wollfa bilo je propraćeno roditeljskom verom da je njihovo dete zasigurno stvoreno za više od onoga što je pokazivao, ali zanimljivo je da on svoje istinsko lice nikada do kraja i nije otkrio. Jer to bi značilo da maska dosadnog računovođe spada, a ispod nje ostaje lice kriminalca i plaćenog ubice…

American Pastoral

"American Pastoral" prati život obične američke porodice tokom socijalnih nemirna 60-ih godina. Seymour "Swede" Levov uspešni biznismen i srednjoškolski sportista koji je zasnovao porodicu s bivšom kraljicom lepote Dawn. Njihovi životi se okrenu naglavačke kada Mary, njihova ćerka tinejdžerka, nestane. Saznanje da je njihova ćerka optužena za dizanje u vazduh lokalne pošte u potpunosti razori njihov život. U poslednjem pokušaju da spasi svoju porodicu Seymour kreće u potragu za svojom Mary.

Inferno

Ove jeseni dvostruki oskarovac Ron Hauard („Blistavi um") i dvostruki oskarovac Tom Henks po treći put udružuju snage i donose nam Inferno. Robert Langdon se budi u bolničkom krevetu u Firenci bez sećanja u vezi onoga što se dogodilo u poslednjih nekoliko dana i odjednom se nađe na meti ubice. Uz pomoć doktorke Sienne Bruks i njegovog sopstvenog poznavanja simbolizma, Robert će istovremeno da pokuša da pobegne, ali i reši najintrigantniju zagonetku sa kojom se do sada sreo. 

Doctor Strange

Doctor strange“ je dugo bio stub Marvelovog sveta stripova. “Doctor strange“ je mnogo više od običnog filma o superherojima, jer uključuje i misticizam, manipulaciju vremenom i alternativne dimenzije. Cumby glumi neurohirurga koji nakon strašne nesreće počinje da dobija mistične, magijske moći. Uz pomoć Acient one (Tilda Swinton) i Karl Morda (Chwetel Ejiofor) on će pokušati da spasi svet...

Arrival

Arrival je savremena naučno-fantastična drama koja se odvija u modernom, današnjem svetu, koji se zauvek menja kada misteriozni vanzemaljci slete širom naše planete.... Film je režirao Denis Villeneuve, reditelj koji trenutno radi na nastavku “Blade Runnera”. U ulozi lingvistkinje je Amy Adams, a uz nju se pojavljuju i Jeremy Renner i Forest Whitaker. “Arrival” je baziran na kratkoj priči Teda Chianga, “Story of Your Life”.