Naslovna | Lifestyle | Život | 14 "običnih" žena od stila koje su postale deo kraljevskih porodica

14 "običnih" žena od stila koje su postale deo kraljevskih porodica

Žene koje su se našle na ovoj listi, ostvarile su san mnogih devojčica širom planete - udale su se za prinčeve, iako ne poseduju "plavu" krv, te nikakvo plemićko poreklo. A kada se "obična" žena pojavi na dvoru, kontroveze su tu u najavi, i svako njeno pojavljivanje u javnosti, bude ispraćeno budnim medijskim okom.

Teška srca konstatujemo kako nažalost većina medija, ali i svetske javnosti očekuje, pa i iščekuje da ove dame na zavidnim pozicijama pogreše. One su čini se toga svesne te verujemo da zato svako svoje pojavljivanje odmerno osmišljavaju.

Jedna od prvih žena o čijoj pojavi se naširoko brujalo bila je Mary Alice Heine koja se davne 1889. udala za princa Alberta I od Monaka. S obzirom da je ova rođena Amerikanka francusko-nemačkog porekla na monački dvor došla iz jedne od najbogatijih porodica u Francuskoj, a važila je ujedno za jednu od najpoznatijih lepotica svog vremena, od Mary se očekivalo mnogo.

Njen stil zaista je odstupao i odskakao od stajlinga njenih savremenica plave krvi. Najprefinjenije tkanine i nakit u spoju sa odmerenim, ali nešto odvažnijim krojevima, ali i dezenima, bili su njen zaštitni znak.

Nekoliko decenija kasnije još jedna žena sa tla Amerike, uspela je da uzdrma Evropu.

U pitanju je bila naravno Wallis Simpson, koja se 1937. udala za britanskog princa Edwarda, koji se zbog Wallis odrekao krune i postao vojvoda od Vindzora.

Amerikanka je među britansko plemstvo donela moderan, prefinjen i iznad svega elegantan stil, na kome su joj mnogi zavideli. Pogotovo na veštini da vešto implementira detalje i boje. Na listi dama koje su obeležile prošlost kraljevskih porodica, svakako su i dve čuvene holivudske glumice Rita Hayworth i Grace Kelly, a o njihovom stilu je verovatno i suvišno govoriti.

I jedna i druga uspele su da inkorporiraju moderne krojeve u one tradicionalne, te da iznesu klasiku na jednom novom nivou.

Jedna od današnjih princeza kojoj to ponajviše polazi za rukom, ali i na mnogo višem nivou, definitivno je Charlene Wittstock - bivša olimpijska plivačica Južne Afrike, a sada princeza i supruga princa Alberta II od Monaka (inače sina Grace Kelly).

Usklađenost po pitanju norme, istančanost, glamur, ali i odvažnost kada su u pitanju moderni i neočekivani krojevi.

Zbog čega mnogi princezi od Monaka pripisuju upravo onu fantastični stilsku odvažnost koju je imala Lady Di.

Koja su se još imena našla na ovoj listi, pogledajte u galeriji.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...