#redmylips: Najnoviji trend na Instagramu kom morate da se pridružite!

foto: Instagram (@nzaussie)

Humana i moćna globalna kampanja koja vas poziva da tokom aprila isključivo nosite crveni ruž ne bi li podigli svest o seksualnim napadima ali i pružili podršku žrtvaima i podsticaj da glasno progovore o napadačima i traumatičnim iskustvima....

Da, priznajemo, veliki smo, možda i najveći fanovi Instagrama, a još smo veći kada ova društvena mreža se iskoristi za humane akcije, a ne samo za fotkanje cipela, kafa i arhitektonskih blaga. 

April je inače mesec u kom se na razne načine širom sveta obeleževa i podiže svet o seksualnim napadima.

Jedan od načina je upravo ovaj koji je startovao nedavno na Instagramu i koji je obuhvatio žene i muškarce iz preko 90 zemalja koji su odlučili da postuju fotku sebe s crvenim ružem uz hashtag #redmylips.

Crveni ruž nije odabran slučajno već kao savršena metafora za krv, crvene fleke i ožiljke koji na telima žrtava seksualnog napada svedoče o ovoj strašnoj i nasilnoj tvorevini koju nikako ne možemo da iskorenimo. Instagram akcija bi trrbalo da podigne svest o napadima i da pomogne ženama da se izbore i glasno pričaju o napadima i onima koji su ih povredili.

Hashtag #redlips je pokrenuo lavinu fotografija, mi vam donosimo samo neke od onih koji su se pojavili u poslednjih nekoliko dana na popularnoj društvenoj mreži. I da pridružite se i vi!!

@kirahismyname


@meowieface

@rozhana.b


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...