Pomračenje Meseca u Vagi koje nas čeka 4. aprila doneće potpunu eklipsu u Vagi— znaku koji se odnosi na partnerstva i dugoročne, prave ljubavi. Zato će ovaj moćan, dinamičan duo uzburkati naše tlo na samom startu aprila dajući mnogim sferama života podsticaj da se razreše. Međutim, ono što ispliva na površinu ne mora da znači da će odgovarati svima.

Jer, razmislite samo malo dublje, detaljnije: eklipse bukvalno otkrivaju senke, tajne, sve ono što je skriveno. Sunce (trenutno u Ovnu), Zemlja i Mesec će se naći u jednoj te istoj liniji u subotu uveče kada će zemljina senka "obojiti" Mesec u crvenu boju, stvarajući retku pojavu na nebu, poznatiju pod imenom "krvav mesec".

I iako će eklipsa napraviti "ožiljke", njih će izlečiti Vaga koja je znak pravde i ozbiljnih, velikih odluka pa će samo Pomračenje biti svojevrstan poziv na ljubav, neko mirno razjašenjene odnosa i harmoniju. To možda neće biti bezbolan rez, jer svi smo svesni da veliki potresi donose "otrežnjenje" i suočavanje sa istinom kao i podlogu za razgovor. U svakom slučaju, spremite se da vodite PRAVE razgovore.

Naravno, ovo nije prvi potres koji imamo na samom startu godine. Već 20. marta je bilo prvo od dva prolećna Pomračenja i već od tada većina znakova je trebala da oseti promenu u odnosima, i to ne samo partnerskim već i prijateljskim, porodičnim odnosima. Tada je eklipsa bila u Ribama, poslednjem horoskopskom znaku koji budi potisnute strahove, tajne, potrebe i fantazije koje držimo pod ključem. Sad vam je jasno zašto su Suki Waterhouse i Bradley Cooper, kao i Amal Alamuddin i George raskinuli, zar ne?!    

Pa šta onda da očekujemo od Pomračenja u Vagi? 

Mesec u Vagi ima težnju ka harmoniji, miru koja je sasvim kontra onomoe što Sunce u Ovnu želi (vođstvo, dominacija) što može da donese napetost i tenziju u odnosima. Pogotovo jer se tu umešao i Uran koji donosi neočekivane događaje i promene. To će usloviti da nam misli "beže" ka različitim ljudima, interesovanjima, nekoj nostalgiji prema bivšim ljubavima ali i želji da se skrasimo, kontrolišemo ili oslobodimo. Menjačemo misli i želje u roku od 5 minuta. 

Savet: Dajte sebi oduška. Oslobodite se bilo kakvih tegova i ostvarite svoje najdublje želje!

Svi mi imamo neke tajne i želje koje čuvamo samo za sebe. To je prosto sasvim normalno i to nas održava i motiviše svaki dan. Za vreme ovog Pomračenja savetujemo vas da se otvorite, pogotovo prema partneru ( tu je kinky Uran koji podstiče razmišljanje o seksu, tabu fantazijama). Zaboravite na stidljivost i sram i popričajte iskreno sa partnerom o svojim željama, težnjama jer ovakva pozicija Meseca je itekako savršena za rasplamsivanje strasti.  

U ovom periodu očekujte i pojavu ljubomore jer intenzivan, posesivan Pluton koji se nalazi u tradicionalnom Jarcu stvara izazovan ugao od 90 stepeni unutar eklipse i budi zelenog malog "monstruma" zvanog LJUBOMORA. Do toga će upravo doći ukoliko umesto da se suočite sa svojom strašću i emocijama, potisnete ih i gurnete ih pod tepih. Ako ipak dođe do ljubomore, nemojte da oćutite i igrate nekog kul tipa ili curu, već na sav glas vičite "Osećam se extremno ljubomorno u ovom trenutku!". 

Volim te, ne volim

Te promene raspoloženja kao i ljubomora će dovesti do toga da ćete partnera čas voleti, čas mrzeti. I to će se menjati na svakih 5 minuta. Zato je poželjno da spustite ručnu i gas i shvatite da nijedna osoba ne može da zadovolji u kompletu sve vaše želje, težnje i očekivanja. Jer niko nije savršen, niti krojen prema vašim željama. I da, Vaga je veliki fan VENČANJA, zato nemojte da se čudite ukoliko vas neko zaprosi!   

I poslednji savet: Izbegavajte manipulaciju!

Jaka želja da "svet funkcioniše kako vi želite" bi mogla da vas navede da izmanipulišete ljude oko sebe ili da prosto prihvatite nešto što vam uopšte nije po volji. Nemojte to da radite! Bolje da u startu kažete "to mi ne odgovara" ili prosto " ne zanima me to, ne želim to da radim". Vaga će vam omogućiti da takve reakcije ljudi ne dožive kao konflikt ili neki sukob, već isključivo kao način da budete iskreni.  

izvor: elle.com