6. decembra 2014. pun Mesec će biti na 14. stepenu Blizanaca u opoziciji sa Merkurom u Strelcu, koji je u konjunkciji sa Suncem u Strelcu. Uticaj Punog Meseca se oseti već dva dana ranije, dok Mesec raste, raste i energija, koju je tada dobro aktivno trošiti, da ne bi došlo do povećane napetosti, nervoze i nesanice. Naročito će biti povećana mentalna aktivnost kada Mesec uđe u Blizance 5. decembra, pre podne nešto pre 11 sati. Tada će ako ne budete mentalno aktivni, ili ako se ne krećate biti skloni da više pričate, ulazite u nesporazume i nejasnoću, ili dajete lažna obećanja, jer će Mesec biti u kvadratu sa Neptunom u Ribama u večernjim satima. Oprezni budite u saobraćaju, posebno u predelima gde ima vlage i magle i izbegavajte alkohol, jer on može da poveća mogućnost nepažnje i smanji koncetraciju i poveća mogućnost da dođe do nezgode.

Budite pažljivi šta ćete i kako ćete nešto reći, objasniti, birajte reči i ne žurite tokom 6. decembra, kada lako može doći do nesporazuma i konflikata, koji mogu da prerastu lakše u žučne svađe. Ne izgovarajte olako reči, kontrolišite šta ćete izgovoriti i bolje je da ne pričate previše, jer lako možete nekog iznervirati. Izbegavajte dogovore i važne razgovore, budite pažljivi u trgovini, kupovini i saobraćaju. Sada se više pažnje obraća na reči i one mogu da pre razdvoje, nego zbliže. Mesec i Merkur u opoziciji povećavaju nervozu, razdražljivost, sukob između emocija i razuma, stvaraju zbrku i zato lako može doći do konflikata i problema u komunikaciji. Vesti mogu takođe biti konfuzne i međusobno se potirati, tako da proveravajte informacije koje dolaze do vas, jer mogu biti netačne.

Napetost i nervoza je daleko više prisutna i to može uticati i na zdravlje, pa je dobro da se opuštate, da dišete punim plućima, da se opuštate pravilno dišući, duboko. Sada su korisne tehnike disanja koje opuštaju, ali i sve drugo što vas može relaksirate, poput šetnje, boravka na vazduhu ili opuštanja uz muziku ili neke vežbe, fizičku aktivnost, koja nije previše zahtevna. Naročito treba primenjivati pozitivno razmišljanje i nastojati da njime dođete do mira i boljeg raspoloženja.

Dobro obratite pažnju da vas neko ne povuče za jezik i vi brže kažete nešto što niste hteli da kažete, a što bi moglo da dovede do nerazumevanja, ili pak do rasprave ili u boljem slučaju diskusije, ali i do vređanja može doći, kao i ogovaranja.

Posebno povedite računa u saobraćaju, jer će vladati veća nervoza i nervozni vozač može lako da napravi grešku. Ovaj uticaj Punog Meseca će najviše osetiti osobe koje su rođene u znaku Blizanaca i Strelca i koje imaju neku planetu oko 14. stepena Blizanaca, dakle oni koji su rođeni početkom juna ili početkom decembra. Vi koji ste rođeni tada posebno budite obazrivi u saobraćaju znatno pažljivi i ako nije neophodno izbegavajte učešće u saobraćaju. Pun Mesec u Blizancima će dovesti do greške kod onih koji su nesmotreni, brzi i nepromišljeni. Takvi će biti mnogi od nas, što može doneti i konflikte , uvrede upućene nepažljivim vozačima, ali i veću sklonost ka prekršajima i nezgodama u saobraćaju.

Vreme Punog Meseca je povoljno da se odreknete neke loše navike. Ovog puta ona može da bude vezana za izražavanje, komunikaciju, dosadašnji način učenje, ako ne daje dobre rezultate i način razmišljanja . To može da bude odbacivanje negativnog načina razmišljanja.

Odbacivanje loših navika je dobro započnete od 6. decembra u posle podnevnim i večernjim satima, pa do 7. decembra u 17 sati. Da bi vam bilo lakše dobro je da se ne samo dobro obavestite o tome, nego pronađete i neki viši smisao toga svega, jer je Merkur u Strelcu. Motivacije će biti i ona će doro doći, da napravite promenu. Ako podlegnete lenjosti, posebno u učenju, ili budete skloni uticajima drugih, naročito što vam drugi govore i kako vam nameću da razmišljate, ili budete skloni besmislenoj priči, brbljanju, ili ogovaranju neće doći ni do kakvog pomaka. Ne forsirajte komunikaciju, ako ona ne ide! Ko želi da oslobodi loše navike i svoju pre svega metalnu energiju unese u to, taj će na pozitivan način da iskoristi uticaj Punog Meseca. Da ne i bilo nesanice ove noći i veće napetosti i nemira, nastojte da se opustite, uz neku puštajuću muziku, da pišete ili čitate nešto što želite, ali i da svakako primenite neku tehniku opuštanja. Dobro bi bilo da unosite i nešto manje tečnosti u organizam i čvrstu hranu, posebno mahunarke i eventualno da koristi neke lekovito bilje za smirenje i smanjenu napetost kao što je nana, valerijana ili kantarion.

Smireni i opušteni, uticaj Punog Meseca ćete manje osetiti i iskoristi na pozitivan način, ali i oni oko vas, u vašem okruženju. Druge možete iznenaditi pozitivno i promenom načina razmišljanja, koja može da postane mudrija i zasnovana na pozitivnoj životnoj filozofiji, ili bar na optimizmu, jer je Merkuru u Strelcu. Tako ćete uticaj Punog Meseca pretvoriti u nešto dobro i korisno i za sebe i za druge.

Astrolog i bioenergetičar: Svetlana Milenković-Filipović, više na Facebook stranici autorke