Na damama koje nameravaju da se pojave na Golden Globes dodeli uvek je veliki pritisak, shodno činjenici da je pomenuti događaj, prvi veliki event u novoj godini.

To ipak nije uplašilo veliki broj zvezda koje smo videli sinoć koje su najviše birale crno-bele kreacije, toalete u jarkoj boji i metalik look.

Među najbolje obučenim po oceni kritičara je bila Jennifer Lawrence koja se pojavila u dugoj, beloj haljini bez rukava, laganoj nalik peru koju su samo pridžavala dva, tanka crna kaiša, jedan na struku, drugi na liniji bedra s potpisom Dior Couture. Mnoge je look poznate glumice podsetio na jedan sličan look Male sirene.

Njena mlađa koleginica Lupita Nyong'o čiji je film 12 years a slave odneo nagradu za najbolji film se pojavila u cave haljini jarke crveno-narandžaste boje ravnog dekoltea i skoro bez ijednog detalja....

Australijska glumica Naomi Watts koja je prošle godine izmamila uzdahe u prelepoj bordo haljini ovaj put se odlučila za srebrnu toaletu Tom Forda, dok se Olivia Wilde pojavila u svetlucavoj, smaragdnoj haljini koji je njenoj trudnoći dao poseban sjaj.

Poglede je mamila i Margot Robbie, mlada glumica koja je u centru pažnje ulogom kraj Leonarda di Capria u filmu Wolf from Wall Street.

Pogledajte u galeriji kako su izgledale holivudske dame na svečanoj dodeli: 

Simpatije pristutnih ali i modnih kritičara kupile su Jennifer Lawrence, Lupita Nyong'o i Cate Blanchet, dok je najviše razočarala Sandra Bullock od koje se očekivala prefinjenija i elegantnija kreacija...