Ogrlica Kate Middleton ima simbolično značenje koje niko nije mogao ni da pretpostavi

Foto: Profimedia

18. 04. 2021.

Juče se kraljevska porodica oprostila od princa Philipa, supruga kraljice Elizabethe II, a Kate Middleton je ponela komad koji je imao posebno značenje.

Nešto više od nedelju dana nakon smrti princa Philipa, najuži članovi porodice odali su mu počast u kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor, gde je i sahranjen.

''Nadahnuti smo njegovom nepokolebljivom odanošću našoj kraljici, njegovom službom naciji i Komonveltu, njegovom hrabrošću, smelošću i verom", rekao je dekan Vindzora, dok je sam ispraćaj pratila pesma kompozitora Williama Loveladya, Psalm 104, po želji samog princa Philipa.

Nisu samo pažljivo odabrani govori, propisi i program obeležili jučerašnji ispraćaj, već i simbolične modni komadi koje je porodica odabrala. Među njima se naročito izdvojila Kate Middleton koja je nosila crni kaput sa mašnom u predelu dekoltea, te šešir sa mrežicom koji je savršeno uravnotežio elegantan stil sa prikladnom uzdržanošću.

Međutim, jedan komad bio je posebno efektan - ogrlica od bisera koji je vojvotkinji od Kembridža dala dašak uzvišenost, ne samo zbog estetike, već i dubljeg značenja. U pitanju je omaž dvema najznačajnijim ženama u kraljevskoj porodici - kraljici Elizabethi II koja je ovu ogrlicu dobila od Japana davne 1970. godine, te princezi Diani, koja ju je nosila na banketu u palati Hampton Court 1982. godine. Činjenica da je ogrlica pripala Kate govori o tome koliko je poverenje i poštovanje zadobila od kraljevske porodice.

Blistava ogrlica imala je i za cilj da u danima duboke žalosti ukaže i na veru u bezvremenu lepotu, nepokolebljivu hrabrost i neprolazne vrednosti.

Foto: Profimedia
 
 
 
 
 

KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin