Dvadeset i pet godina posle famoznog trenutka kada je Elizabeth Hurley na premijeri filma “Four weddings and a funeral” nosila nezaboravnu crnu haljinu sa zihernadlama, Donatella Versace je odlučila da priredi omaž kreaciji koja je zacementirala poziciju Versacea kao top brenda za red carpet.

Tada relativno nepoznata glumica bila je pratnja i devojka Hugh Granta, i sve oči su bile uprte u nju, odnosno da budemo precizni - u njenu crnu Versace haljinu koja imala prorez do butine, vrlo dubok dekolte te momenat sa zlatnim zihernadlama koje su "držale" celu haljinu. 

"Bila sam totalno nepripremljena za tu noć", podseća se Elizabeth.

"Hitno mi je bila potrebna haljina, pa sam od PR agencije dobila upravo tu Versace kreaciju. Sama sam se našminkala i sredila frizuru gurajući se pred ogledalom sa Hughom, i sve je bilo toliko neglamurozno u poređenju sa onim što je usledilo".

(Prva dama Argentine opako parira Melaniji Trump: Juliana Awada u odelu za Oskara)

U vreme kada je na crvenom tepihu dominirala elegancija, te svedene i prefinjene kreacije dizajnera poput Giorgio Armania, Liz Hurley je otvorila "vrata" seksepilu i možda ponela za sada najpoznatiji red carpet look!

"Gianni je napravio tu haljinu za ženu koja je sigurna u sebe i koja se ne boji da prekrši pravila", kaže Donatela Versace o svom pokojnom bratu.

"Liz je sve ovo otelotvorila na izvanredan način".

Nakon ovoga, sva vrata su joj se otvorila - u roku od godinu dana postala je zaštitno lice Estee Lauderr, te ambasador Versace brenda.

Kao omaž toj haljini ali i prijateljstvu, Donatella je osmislila haljinu po uzoru na kultni model.

Iako bi bez sumnje, kako i sama Liz tvrdi, bez problema "ušla" i u staru haljinu, ipak je ne bi ponovo nosila jer je ipak smatra neprikladnom sada.

Nova verzija je daleko skromnija.

Ovoga puta njene grudi su sigurno skrivene iza tkanine koja prelazi preko grudi, a ne ispod. Na jednoj strani je dug rukav, a zihernadle drže zajedno diskretnu kosinu koja prelazi preko njenog stomaka.

Kako je bilo osetiti se ponovo povezana sa onim trenutkom koji ti je promenio život?

"Kao vreme koje se vraća s ljubavlju", odgovorila je.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/