10 najlepših haljina za venčanje koje su nosile poznate dame (Video)

Foto: Instagram / ms_audreyhepburn

25. 11. 2016.

Predstavljamo vam najglamuroznije high couture haljine za venčanja koje su nosile najveće zvezde iz Holivuda...

Za svoj big day Kate Moss, Kate Middleton, Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor i mnoge druge poznate dame su odabrale impresivne kreacije svetski poznatih dizajnera.

Mi smo odabrali 10 najlepših koje poseduju notu klasike i bezvremene elegancije. Svaka od njih je zahtevala ogromnu pripremu koja je trajala mesecima i višesatni rad na detaljima kako bi one izgledale prestižno.

Modna ikona Audrey Hepburn je možda najpoznatija po maloj crnoj haljini koju je nosila u kultnom filmu Breakfast at Tiffany's, ali je takođe svoj klasičan i minimalistički stil pokazala i na svom venčanju.

Iako je imala tri haljine, dve koje je nosila kao mlada za Mel Ferrera i Andreu Dotti, i jednu koju nikada nije stigla da obuče, venčanica Pierra Balmaina, ostaće zapamćena kao jedna od najlepših haljina svih vremena.  

Za svoje prvo venčanje sa biznismenom Melom Ferreom, Audrey je odabrala raskošnu satensku haljinu sa neobičnom rol kragnom, u paru sa rukavicama dužine do lakta.

Još jednu nezaboravnu venčanicu za svoj big day imala je Kate Moss koja je inspirisala mlade širom sveta da se za venčanje opredele za boho stil. Kao njen blizak prijatelj, John Galliano je bio zadužen za izgled couture venčanice i dugačkog vela. 

John je kreirao raskošnu sirena haljinu koja prati liniju tela, a zatim se postepeno širi i pada do samog poda. Posebno su interesantni vezeni detalji na venčanici, za koje je bilo je potrebno izdvojiti čak 701 sat. Veo je izrađen od 270.000 zlatnih šljokica i 2.800 belih bisera.

Takođe jedna od venčanica koja se smatra najlepšom ikada je elegantna Alexander McQueen kreaciju koju je Kate Middleton nosila za svoj veliki dan. Interesantan je podatak da je bilo potrebno nekoliko meseci dizajnerki Sari Barton da stvori ovo remek-delo, koje je koštalo oko 400.000 dolara.

U sledećem videu pogledajte 10 najlepših venčanica koje su nosile poznate holivudske dame...

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/ellesrbija/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin