Lepa Amanda (31) je u razgovoru za poznati američki magazin, otvoreno progovorila o svom životu sa opsesivno kompulzivnim poremećajem, ali i pečatu srama koji na neki način nosi, a koji još uvek postoji, kada se dovodi u pitanje uzimanje psihijatrijskih lekova.

"Uzimam Lexapro, i nikada neću prestati," izjavila je Seyfired za magazin Allure, otkrivši da lek uzima već 11 godina. "Na najmanjom mogućoj sam dozi, i ne vidim svrhu prestanka. Bio lek placebo ili ne, ja ne želim da rizikujem."

Iako se mentalne bolesti često posmatraju drugačije no druge bolesti, lepa glumica ističe da ih "treba ozbiljno shvatati, baš kao i bilo koje druge bolesti...

"Ako možete da ih lečite, lečite ih!"

Amanda Seyfried, koja je igrala u čuvenim filmskim naslovima poput Mamma Mia!, Les Miserables i novim epizodama Twin Peaksa, opisala je zdravstvenu anksioznost koja potiče iz njenog OCD to jest opsesivno kompulzivnog poremećaja.

"Mislila sam da imam tumor na mozgu... išla sam na magnetnu rezonancu, i neurolog me je uputio psihijatru,", kaže ona. "Saznanje da mnoštvo mojih strahova nema veze sa realnošću, meni zaista pomaže."

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija