Pored imena Susan Sarandon prvo stoji naziv društveni aktivista, pa tek potom glumica. Dobitnica jd Oskara, ali je takođe nominovana i za Nobelovu nagradu za mir.

Iako svoj posao voli, rad u humanitarnim kampanjama smatra daleko značajnijim.

Za razliku od mnogih kolega koji se nazivaju humanitarcima i aktivistima, te brže bolje izvade olovku iz džepa i ispišu ček sa nekoliko nula kao znak podrške, Susan zaista pomaže ovim udruženjima svojom prisutnošću koje podrazumeva aktivno učestvovanje.

Tako da između ostalog dobar deo godine provodi i na grčkom ostrvu Lezbos pomažući sirijskim izbeglicama.

NIkada se nije uklapala u model poznate holivudske glumice koja živi raskošnim i fabuloznim životom, niti je poput većine očajnički pokušavala da zadrži mladalački izgled.

"Kada sam zašla u četrdesete, postala sam majka i ni u jednom trenutku nisam pomislila kako to ujedno može značiti i gubitak seksualnosti i senzualnosti koju nosim u sebi, ili nestanak moje prirodne znatiželje i životne energije. Nije mi ni palo na pamet nikada da će godine biti te koje će me sprečiti u nečemu, jednostavno nije. Da biste ostali mladi i zdravi, treba da izbacite iz života toksične stvari i toksične ljude. Smejte se i imajte seks, ako se dovoljno srećni da ga dobijete, to su takođe važne stvari."

Mi joj verujemo jer do prošle godine bila u poprilično ozbiljnoj vezi sa trideset godina mlađim muškarcem.

"Ono što te čini lepim jeste "budnost" i svesnost sopstvenog postojanja, kao i samopozdanje, ono je zaista značajno, a do njega se sa godinama dolazi lakše, vreme učini i da vas prosto postane briga šta će drugi da misle. Kada vidim da se neko podvrgnuo plastičnoj operaciji za mene to označava personifikaciju straha. Potpuno je neprivlačno i pokazatelj da osoba nije u skladu s onim što joj se prirodno događa. Lepota zaista dolazi iznutra i iz saznanja da je sve van naše kontrole", objašnjava svoju mantru poznata glumica koja će u oktobru ove godine proslaviti jubilarni sedamdeseti rođendan.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija