Penelope Cruz spada u dame koje gde god da se pojave plene prefinjenom, jednostavnom a opet tako neobičnom lepotom i šarmom. Poslednji put smo je videli na Bafta dodeli kada je sa okupljenim novinarima popričala na temu lepote, mode i ženama.

"Odrasla sam u maminom beauty salonu. Vrlo dobro znam da šminka čini čuda", rekla je Penelope pre nego što se pojavila na crvenom tepihu uoči dodele BAFTA nagrada.

"Vrlo se dobro sećam kako su te žene izgledale kada su ulazile u salon, i kako su izgledale nakon tretmana. Nova frizura, nokti ili šminka su činili da se one osećaju lepše, imaju više samopouzdanja i hodaju sigurne u sebe. Celokupni efekat je bio zaista očaravajući", rekla je Penelope koja je već 6 godina zaštitno lice Lancômea.

"Veoma sam ponosna na najnoviju kampanju za serum Advanced Génifique u kojoj se pojavljuju i Kate Winslet, Lupita Nyong'o i Lily Collins. Volim kada neki beauty brend slavi ženu, odnosno predstavlja je u skladu sa njenim godinama, umesto da vrši pritisak na nju", rekla je glumica.

Uživo diva izgleda u skladu sa svojim godinama. Na njenom licu se ne vide tragovi plastične hirurgije, tek po koja borica oko očiju, posledica pušenja i izlaganja suncu. 

"Nikada nisam bila strastveni pušač. Dnevno bih pušila do sedam cigareta, ali onog trenutka kada sam prestala sa tom groznom navikom primetila sam velike promene na koži", objasnila je Penelope.

Kada ne snima, glumica ne posvećuje toliko pažnje kosi i šminkanju, ali dodaje da je njen make-up tim koji se brinuo o njenom izgledu tokom dvonedeljne promocije njenog najnovijeg filma Zoolander 2 jedna dobro podmazana mašina.

Penelope Cruz, foto: Instagram

"Prvo obučem haljinu, pa tek onda svi zajedno razmatramo kako će mi namestiti frizuru i kakva će mi šminka biti. Možda tako ne deluje, ali ovaj proces ne traje satima." 

Njen prijatelj i make-up artist Pablo Iglesias objašnjava da kada je šminka u pitanju ne eksperimentišu previše.

"U poslednjih nekoliko godina smo prešli sa smoky black eye look-a na dark brown. Nekako je suptilniji." Ipak, čini se da se Penelope u poslednje vreme više okrenula zdravoj ishrani kao jednom od izvora lepe i zdrave kose i kože.

"U poslednje vreme jako puno čitam o tome. Verujem da je stomak poput drugog mozga. Osim zdrave hrane verujem i u suplemente. Redovno pijem probijotike, enzime i vitamine", kaže Penelope koja dodaje da se dva puta godišnje konsultuje sa lekarom oko toga šta treba da pije od vitamina i šta njenom organizmu u tom trenutku nedostaje.

"Možda će se nekome učiniti da preterujem, ali to je sve povezano s činjenicom da naginjem hipohondriji", priznaje atraktivna glumica koja takođe navodi da je teški meteoropata i da zbog toga ne bi mogla da živi u Londonu.

"Vreme u Londonu bi me izludelo", priznaje Penelope koja kada je tamo ne propušta odlazak u italijanski restoran La Famiglia ili u Chisou na suši.

"Gwyneth mi je rekla za ovaj restoran. Svaki put kada odem u London obavezno se potrudim da ga posetim."

Priredila: P.M.L.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija