Veliko jesenje spremanje


Korak 4
Krpu uruke

Make up mantra – čistiću svoje make up proizvode, čistiću svoje make up proizvode... i neće me mrzeti. Osim što neseser lepše izgleda, čišćenje kozmetičkih proizvoda je važno i za zdravlje kože. Ustajali kremovi, umazani raznim prahovima, idealna su sredina za razvoj bakterija.
• Svaki put pre nego što zatvorite lak za nokte, vrat bočice obrištite ostatkom acetona sa vatice. Tako se lak neće gomilati i lepiti po četkici, a vi ćete moći bolje da ga zatvorite i tako će duže trajati.
• Jednom mesečno očistite ambalažu svih proizvoda antibakterijskim vlažnim maramicama.
• Četkice za šminku perite jednom nedeljno. To radite kao da perete sopstvenu kosu: dva šamponiranja i balzam. Višak vode upijte peškirom, a četkice ostavite da se suše položene na sto, tako da dlaka ne bude na površini stola, kako se četkice ne bi spljoštile.
• U zavisnosti od njihovog materijala, nesesere perite u mašini ili ručno. Ako ne mogu da se operu (oni od čipke ili satena), bacite ih, nemojte da vam bude žao.Korak 5
Neka da je dva bolje od jednoga

Makeover mantra – neću previše pojednostaviti negu, neću banalizovati, neću banalizovati. Nekada je zaista potrebno da imate više proizvoda i ne bi bilo dobro da mažete jednom kremom sve delove tela. To je pogotovo važno kada je lice u pitanju. Koža oko oka je veoma nežna i trebalo bi je tretirati na poseban način. Kada je telo u pitanju, neki delovi su grublji, neki imaju celulit ili strije, pa ih je potrebno tretirati posebnim proizvodima.
• Kreme/mleka/losioni za telo nisu testirani za upotrebu na licu (osim ako to na njima nije posebno naznačeno), tako da mogu da izazovu neku neželjenu reakciju kao što je alergija. Obično su i teži po strukturi, pa mogu da zapuše pore.
• Bogate hidrantne kreme nisu podobne za negu usana. Takođe, i one mogu da zapuše pore, pogotovo one male i fine koje se nalaze oko usana.

Korak 6
Ne koristite ništa posle isteka naznačenog roka

Makeover mantra – proizvod ne može da se koristi „još koji dan“, ne može, ne može. Neke proizvode jednostavno treba pustiti. Šalu na stranu, kada kozmetičkim proizvodima istekne rok naznačen na ambalaži, bacite ih, bez obzira na to koliko su vam dragi ili koliko ste ih skupo platili. Zdravlje je najvažnije.
• Rok trajanja parfema zavisi od tipa i sastava mirisa, ali je u proseku to dve-tri godine. Sintetički mirisi mogu da traju i do četiri godine, a oni prirodnog sastava do dve. Ako je miris promenio boju ili ako je gornja nota postala malo oštrija ili kiselija, vreme je da bacite parfem
• Proizvodi za sunčanje i kreme za zaštitnim faktorima imaju rok trajanja godinu dana od otvaranja. Posle toga SPF više nije tako efektivan. Bacite ih čim se sezona završi.
• Kreme sa antibioticima trebalo bi da iskoristite za mesec dana.
• Maskaru bacajte posle četiri meseca. Ne dodajte ulje i/ili vodu u nju da biste joj produžili vek. Tako samo postaje rasadnik za razne bakterije.
• Čim lak za nokte počne da se maže otežano ili razvlači kao žvaka, bacite ga.

‹ Prethodna 2 / 2 

KOMENTARI
POVEZANE VESTI
Inicijalizacija u toku...


Magazin