Filmske muze kunu se u njih: Najbolji profesionalni saveti šminkera za postizanje glamura starog Holivuda

Face lifting uz pomoć sjaja

Gàl-Csiszar jedna je od prvih hemičara u domenu kozmetike koja je razvila sjaj za usne u kasnim sedamdesetim godinama; pre toga koristio se vazelin." Uzmite čistu četkicu od maskare, umočite je u bočicu sjaja za usne i začešljajte najviše delove vaših obrva ka gore. Taj potez će podići oko i pružiti iluziju podignutih jagodica. Svetlosni odsjaj će takođe učiniti da vaše oči zasijaju."

Lažirajte mladež na licu

Postoji razlog zbog kojih su mnoge glumice, a najpoznatiji je primer Marylin Monroe, oslanjale na trik sa docrtavanjem mladeža. "Tada nisu postojali fileri koje sada primenjujemo, a asimetrija je brinula mnoge slavne dame."objašnjava Gàl-Csiszar. "Dobro pozicioniran mladež može da prevari oko toliko da izjednači postojeću asimetriju ili da odvuče paznju na određeni privlačni deo."

Mat zemljana senka za instant otvaranje pogleda

"Boja zalaska sunca i boja ćilibra bile su veoma popularne tokom ranih četrdesetih i čitavih sedamdesetih godina." kaže Gàl-Csiszar. Čar toplog tona je u tome što ističe svaku boju očiju: komplentarna je sa hladnim plavim i zelenim očima, a dodatno je topla na smeđim očima. Ova nijansa jedna je od Salvatoreovih go-to odabira.

Držite oči otvorenim dok nanosite senku i ajlajner

Još jedan Salvatoreov trik: šminku morate staviti na mesta na kojiam želite da bude vidna, istovremeno zadržavajući poziciju lica u kojoj će se ta šminka videti. "Izluđuje me kada vidim devojke kako u tutorijalima zatvaraju oči i zatežu kapke kako bi stavile ajlajner. One provode puno vremena usavršavajući liniju koja nestaje ili se preklopi kada je oko otvoreno. Pažljivo gledajte dok se šminkate i imajte na umu kakve su vaše crte lica"- zaključuje Gàl-Csiszar.

Koristite hajlajter u svim prilikama

Gàl-Csiszar veruje da je strobing odnosno hajlatovanje najbolji način za svež i vitalan izgled lica. Njene kolege i ona uvek su se starali da glumice uz sebe imaju ovaj proizvod u tubicama kako bi bile mogle da izvrše sitna popravke šminke.

"Formula koja prirodno klizi stopiće se uz bilo koji drugi proizvod i nikada neće pokvariti šminku koja se nalazi ispod nje, niti će postati brašnjave teksture kao što je slučaj sa puderom kada želite da nakon posla popravite šminku i budete spremne za večernji izlazak." reči su Gàl-Csiszar. "Uzmite mrvicu proizvoda na prst i utisnite ga na unutrašnje uglove očiju, na vrh kupidovog luka, ispod obrve, na vrhove jagodica i poslednje, preko ključnih kostiju. Ukoliko nosite dijamantski nakit, dodirnite spoljnu ivicu ušne školjke da bi on izgledao još svetlucavije i primetnije."

A post shared by Dorian (@dorian.pro) on Jul 24, 2018 at 11:05pm PDT

Definišite liniju trepavica trapezastom četkicom 

Ništa ne uokviruje oči tako dobro kao bujne trepavice, a za njih vam je potrebna preciznost i lepezasta četkica. "Podebljavanje gornje ivice trepavica jasno će definisati ivice vaših očiju i učiniti da izgleda kao da su vam trepavice gušće, ali važno je da obratite pažnju na sam koren gde one počinju." objašnjava Gàl-Csiszar. "Ne postupite li pravilno, završićete sa vidljivo nenašminkanim delom kože, a to uništava ceo proces."

Izmenite konture lice senčenjem ivice kose

Ovaj trend je mnogo starijeg datuma nego što biste očekivali. "Pojam ivice kose bio je veoma značajan u zlatnom dobu Holivuda, jer je mogao radikalno da promeni celokupan izlgled poznatih kao i da im koriguje lični opis za potrebe uloge. Duboko senčenje mesta gde se vaše lice i kosa spajaju može napraviti značajnu razliku, tako nešto posebno je prigodno kada menjate šminku iz dnevne u večernju", objašnjava Gàl.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin