1. Dobra osnova

Temeljno očišćeno lice i blaga hidrantna krema neophodna su podloga za sve dalje korake. Ostaci šminke ili masnoće po koži uticaće na to da se šminka mnogo brže topi i razmazuje.

2. Odaberite puder

Imajte na umu da svi dugotrajni puderi garantuju postojanost, ali malo isušuju kožu. Ako imate suvu kožu, stavljajte ih u tankom sloju. Bilo da tečni puder nanosite prstima, četkicom ili sunđerom, dugo ga blendajte, tj. utrljavajte tako da bi vam koža što više upila proizvod pa će biti postojaniji. 

3. Fiksirajte

Sve to osigurajte nanošenjem tankog sloja pudera u prahu ili kamenog pudera i to velikom rastresitom četkom. Na T zonu sa koje se šminka zbog masnoće prvo i skida pufnom dodatno utapkajte još malo pudera u prahu.

4. Postojana senka

Sloj korektora i pudera u prahu stavite i na kapke. Tako ćete napraviti dobru osnovu za nanošenje senke. Boja će biti intenzivnija, a kasnije se neće skupljati u prevoju kapka i biće besprekorna tokom celog dana.

5. Wing it

Ako ste od onih koji vole samo ajlajner, onaj vodootporni uvek je dobro rešenje. Istina je da ga je teže skidati, ali ćete zato biti sigurno tokom celog dana. 

6. Neka bude mat

Pristalica sam što jednostavnijeg make-up looka i to pogotovo leti. Mat karmini u jakim bojama uvek su moj izbor, a na tržištu ih trenutno ima nebrojeno mnogo. Mat tekstura malo je suvlja, ali garantuje postojanost i do osam sati, naročito posle jela i pića. 

7. Želite udobnost?

Ako ne volite osećaj suvoće na usnama i običnim karminom možete postići dugotrajnost. Olovkom u istoj nijansi kao što je boja karmina iscrtajte usne i obojite celu njihovu površinu. Preko toga nanesite ruž, višak odstranite blagim pritiskom papirne maramice na usne pa nanesite još jedan sloj.

8. Osigurajte se

Ukoliko se i nakon svih ovih koraka osećate nesigurno, poprskajte celu površinu lica fiksatorom za šminku.

Priredila: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija