Na ekskluzivnoj lokaciji na kojoj Chanel već godinama održava svoje revije, Grand Palais u Parizu, 26. januara imali smo prilike da vidimo Haute Couture kolekciju za proleće/leto 2016. godine. Komadi garderobe napravljeni su od laganih materijala i u neutralnim tonovima.

Bež boja, koja je karakteristična za samu kuću Chanel, dominirala je kompletnom revijom: „Gabrielle Chanel bila je kraljica bež boje“, izjavio je Karl Lagerfeld koji je dizajnirajući ovu kolekciju i predložio nekoliko valera: bledo-sivo-bež, boju slonovače, bele kafe, boju peska, prljavo belo i taupe. Sve ove nijanse poslužile su kao neutralna osnova i odlična inspiracija za šminku zbog koje smo ostali bez dana. Make up artist Tom Pecheux, kreirao je ovaj look sa dvostrukim ajlajnerom koji možemo da nagradimo samo aplauzom.

Mekan, prozračan, hidriran ten okupan je svežinom tako što je blago toniran različitim valerima bež tonova. Kremaste teksture rumenila i ruža doprinele su sjaju i jedrosti kože. Kao kontrast toj nežnosti, Tom je osmislio ovaj izuzetno kreativni ajlajner, koji bi u svakom drugom slučaju izgledao poprilično agresivno, ali je uz frizuru i garderobu dobio gotovo vilinski prizvuk.

Damski, elegantno, Chanel. Jednostavno tako.  

Tekst: Branislava Kostić

Napomena: Kompletan spisak korišćenih proizvoda možete da pronađete u martovskom broju na 59. strani.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija