Zahvaljujući sve većoj popularnosti, Instagram je postao prava baza aktuelnih modnih i beauty trendova. Ovoga puta smo zavirili u sferu hairstylea i rešili da otkrijemo koje su to IT frizure za ovu sezonu.

(#Kosa: Najbolje frizure iz svih krajeva sveta)

Pletenice, messy punđe na temenu glave, kao i visoki rep su i dalje veoma trendy, mada nam ovog proleća i leta dolaze u nešto drugačijoj verziji, odnosno, u novom izdanju.

Obogaćene ukosnicama, chic šnalama, kao i šljokicama, one su veoma smele ali i romantične, te ćemo ih sigurno sa ponosom nositi tokom narednih meseci.

Predstavljamo vam 16 frizura koje su osvojile Instagram....

Ako do sada niste ponele veliki hairstyle trend u vidu messy punđe na temenu glave, šta čekate? Pravo je vreme da napravite ovu frizuru, koja uvek izgleda veoma chic.

Foto: Instagram / hershesons

Ako vam je dosadio klasičan rep, onda možete isprobati njegovu novu verziju. Sve što treba da uradite je da uvijete kosu kao kada biste pravili punđu, a zatim veći, prebačen deo zakačite ukosnicama.

Foto: Instagram / kristin_ess

Za razliku od francuske pletenice, holandska izgleda mnogo zanimljivije, a tajna je u tome što se plete uz glavu (isto kao francuska) ali u kontra smeru.

Foto: Instagram / adamreedhair

Ovo je jedna krajnje neobična frizura, koja se sastoji od podeljenih pletenica koje se završavaju na temenu glave, zajedno sa ostalim delom kose. Za nju vam je potrebna veća dužina, kao i malo veštine.

Foto: Instagram / jamiestevens7

Ponekad mala, tanka pletenica je dovoljan detalj u kosi, koji zasigurno osvežava frizuru, i daje joj notu romantike ali i kežual looka. Pored toga, sigurni smo da će izazvati pozitivne reakcije i mnogo komplimenata.

Foto: Instagram / mararoszak

PageBreak

Šljokice za kosu će i ove sezone biti veoma trendy, te će sasvim sigurno obeležiti leto. One odlično izgledaju na bilo kojoj frizuri, ali su svakako mnogim damama favorit dve punđe na vrhu glave, koje treba da izgledaju što prirodnije.

Foto: Instagram / riawnacapri

Velika satenska mašna upletena u kosu izgleda odlično na svakoj frizuri, dajući joj veliku notu romantike. Kika ili izlomljena kosa, skupljena sa mašnom? Odaberite sami!

Foto: Instagram / hershesons

Ove sezone vas savetujemo da se slobodno poigravate sa pletenicama. Isfenirajte kosu, podelite razdeljak na pola i ispletite kiku, samo sa jedne strane glave.

Foto: Instagram / riawnacapri

Mi smo oduševljeni ovim repom koji je zamotan u zlatne glumice sa lameom. Ovu frizuru možete osvežiti i gumicama različitih boja. 

Foto: Instagram / hairbyadir

Ako obožavate da nosite nakit, poput ogrlica i broševa onda je pravo vreme da ga ponesete na glavi. Odaberite efektnu ogrlicu i nežno je zakačite za pletenicu i dobićite fantastičnu frizuru, koja ostavlja bez daha.

Foto: Instagram / kristin_ess

PageBreak

Devojke sa kraćom kosom će se oduševiti ovom neobičnom frizurom koja se sastoji od pramenova, koji su uz pomoć ukosnica pričvršćeni za kosu. 

Foto: Instagram / marktownsend1

Ova frizura je zapravo pola rep, a pola kika. Videli smo je prvo na Oliviji Palermo, a sada je postala veliki trend jer osim što za njenu stilizaciju ne treba odvajati mnogo vremena, ona izgleda veoma moderno.

Foto: Instagram / lacyredway

Ako želite da napravite talase, a niste baš vešte sa presom, viklerima i četkom za feniranje, pravo je vreme da podelite kosu na dva dela i ispletete obične pletenice. Nakon nekoliko sati, raspletite pletenice i dobićete divnu frizuru.

Foto: Instagram / lgeorgenorthwood

Kosu skupite u niski rep, a zatim je prelomite na pola i uz pomoć trakice vežite u punđu. 

Foto: Instagram / sarahpotempa

Ova frizura je veoma jednostavna, a vrlo efektna. Vežite kosu u niski rep, a zatim je provucite kroz gumicu (kao kada pravite punđu) i ostavite krajeve da štrče.

Foto: Instagram / jenatkinhair

Osušite kosu prirodnim putem, a zatim gornji deo skupite u rep, koji treba da se nalazi na sredini glave. Zatim odvojite jedan pramen, kako biste obuhvatili rep i sakrili gumicu. 

Foto: Instagram / jennychohair

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija