Svaki grad ima svoj poseban prepoznatljiv stil koji, osim modnih trendova, ima uticaj i na sferu frizura.

(5 frizura koje ćemo nositi u 2016.)

I dok svetske metropole prate mainstream trendove, mnogi manji gradovi daju svoj poseban vajb. Najčešće je reč o kulturoliškim uticajima, koji u velikoj meri utiču na poimanje mode i stila.

Nakon istraživanja svetskih hairstyle trendova, primetili smo neke cool uticaje koji se dešavaju u mnogobrojnim salonima, širom sveta. Šta smo saznali? Šiške i bob dominiraju!

Geometrijski bob 

Klasični bob smo tokom prošle godine videli na mnogim holivudskim ličnostima, poput Taylor Swift, u kraćoj i oštrijoj verziji Anne Wintour i Edne Mode. Ako želite da dobijete nešto drugačiju frizuru, predložite frizeru da jedna strana bude kraća (do brade) dok drugu ostavite dužu, a šiške nek vam padaju ravno. Lorenzo Comparelli, direktor i koosnivač Kaizo salona u Londonu kaže da ovaj stil stoji dobro svima mada treba obratiti pažnju na oblik i proporciju lica.

Foto: Instagram / kaizoshoreditch

Afro frizura

Ovu neobičnu frizuru čine detaljii, kao i mekani, negovani krajevi. Zapravo, samo šišanje šiški daje volumen i oblik frizuri, omogućavajući jednostavnije stilizovanje. Uvek koristite dobar regenerator koji odgovara vašoj teksturi vlasi, zatim kosu osušite prirodnim putem ili sa fenom. Na kraju, na suvu kosu apliciirajte sprej sa morskom solju. 

Foto: Instagram / hairlounge1999

Bob u smelom, rock fazonu

Bob jednake dužine je klasika, i verovatno frizura koja je obeležila vaše detinjstvo. Ali i dalje sa novim, neobičnim detaljima možete osvežiti look, koji će ovog puta izgledati totalno drugačije. Bob je najbolje da nose dame sa tanjom kosom, dok žene koje poseduju gustu kostu, moraće više vremena da odvoje za stilizaciju. Konsultujte se sa frizerom i predložite mu da istanjite krajeve, jer će vam kosa lepše uokviriti lice. 

Foto: Instagram / georgenorthwood

Kraći lob sa ravnim šiškama

Kratke šiške nam ove sezone dolaze u raznim oblicima, kažu frizeri iz Blyss Salona, iz Toronta. Mnogi naši klijenti žele neku neobičnu frizuru, sa kojom mogu da zadrže dužinu kose. Naš predlog su kratke šiške i nešto kraća varijanta lob. U isto vreme, vaša kosa izgleda ležerno, prirodno i veoma trendi. Naravno, ova frizura zahteva odlazak u salon na svake četiri nedelje, kako vaše šiške ne bi izgubile formu i oblik. 

Foto: Instagram / blysssalon

Stepenasti lob srednje dužine

Postoji razlog zašto je lob toiliko popularan: on skoro svima dobro stoji! Da lob ne mora da bude jednoličan i dosadan, dokazuje Pells hair salon iz Tokya koji je predstavio osveženo izdanje ove frizure. Reč je o smenjivanju različitih stepena koji ovlaš padaju na ramena. Yudai Hashimoto ih naziva tajni slojevi, jer oni daju kosi volumen i svežinu.

Foto: Instagram / pellshair

Duboke, ravne šiške sa teksturisanim pramenovima

Prednost ove frizure je što, nalik popularnom lobu, mogu je nositi mnoge dame. Fokus je na gustini kose, dok dužina treba da ostane srednja i prekrije ramena. Nežna tekstura kose se sukobljava sa jakim i gustim šiškama, te daje neverovatan osećaj chica. 

Foto: Instagram / salonxvi

Messy boyfriend frizura

Kada želite da dobijete otkačenu frizuru, inspirisanu rock-'n'-roll izgledom, ova frizura je pravi look za vas! Jedna od najtraženijih frizura londonskog salona George Northwood. Ovog puta, pravo iz salona predstavljamo vam frizuru koja predstavlja neku vrstu hibrida između muške i ženske, s tim što messy krajevi daju kosi volumen i ženstvenopst. Dame koje imaju tanju kosu, će na ovaj način postići savršenu dozu volumena.  

Foto: Instagram / georgenorthwood

Kraka kovrdžava kosa sa šiškama

Šiške na kovrdžavoj kosi mogu odlično izgledati, posebno ako ona poseduju dobru strukturu i volumen. Zapravo, oblikovanje je ključ, te je važno da investirate u kvalitetnu kozmetiku za negu kose. Najbolje je da oblikujete prstima, i sušite fenom sa nastavkom. 

Foto: Instagram / hairlounge1999

Bob nalik Alexi Chung

Reč je o klasičnom bobu sa talasima koji je već neko vreme popularan u Londonu, a odlično stoji svim damama: od tanke, do guste i jake kose. 

Foto: Instagram / georgenorthwood

Klasičan bob sa kratkim undercutom

Za smelije dame koje vole da eksperimentišu, undercut asimetričan bob je pravi izbor. Benjamin Msartin, iz salona Salon XVI iz Melburna objašnjava da ova frizura zahteva nešto više rizika, ali postoje osnovna pravila pri izboru. AKo imate prirodnu pravu i ravnu kosu, ova frizura će vam biti veoma zahvalna i neće iziskivati mnogo vremena za stilizaciju. Za nešto živahniju kosu, moraćete da koristite različite proivode za negu.  

Foto: Instagram / salonxvi

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija