Telo

Priprema: Iako su na plaži svi obnaženi, ne postoji žena koja ne misli da je njen problem sa celulitom najveći i da svi gledaju samo u nju. Da se ne biste tako osećali, dve nedelje pred odmor počnite sa intenzivnom anticelulit negom, tj. upotrebom koncentrovanih preparata. Utrljavajte ih dva puta dnevno na kritična mesta. Butine trljajte pokretima naviše, tj. ka srcu i lagano ih štipkajte, stomak kružnim pokretima, a nadlaktice naviše i ka spolja. Idealno bi bilo da ovo radite odmah posle tuširanja, dok su pore otvorene, da bi proizvod najefikasnije prodro u kožu.

Dva dana pred put uradite piling celog tela. Lezite u toplu kupku i u njoj provedite petnaestak minuta. Tada će koža omekšati, opustiti se i idealno spremiti za uklanjanje tvrdih delova. Piling u svom originalnom obliku upotrebite na grubljim delovima, laktovima, kolenima i stopalima, a za ostatak tela slobodno ga pomešajte sa gelom za kupanje. Ne samo što će koža ostati meka i glatka nego će kasnije bolje upijati SPF proizvode, a vi ćete brže pocrneti. 

Sa sobom ponesite: Vrat i dekolte uglavnom su zapostavljeni delovi tela, ali je na njima koža nežna i osetljiva kao i na licu. Većina žena zaboravi da im se posebno posveti na plaži, pa neretko završi za perutanjem i ljuspanjem kože ove regije. Da vam se to ne bi desilo, SPF kremu koju stavljate na lice nanosite i na regiju vrata i grudi, a uveče joj podignite tonus specijalnim proizvodima.

Na odmoru se puno šetate, plivate i učestvujte u rekreativnim sportovima na plaži. Zato što je toplo, najčešće manje i jedete. Zašto se onda se letovanja na biste vratili vitkiji? Ulja za toniranje kože su zbog svoje teksture postojanija, pa i deluju duže. Spakujte jedno obavezno!

Održavanje: Vratili ste sa odmora preplanuli i mršaviji, nemojte sada da popustite! Odaberite kremu za telo širokog spektra delovanja, koja osim što podiže tonus, intenzivno regeneriše kožu.

Noge

Priprema: Izvucite maksimum iz svojih nogu tako što ćete se rešiti suvišne vode. To ćete najefektnije postići sredstvom za masiranje koje podstiče drenažu. Desetak dana pred letovanje intenzivno se masirajte kremom nemasne teksture. Esencijalna ulja grejpfruta i majorana su naročito moćna.

Sa sobom ponesite: Neželjene dlačice ne zovu se uzalud „neželjene“, ali ih je sa kože iziritirane od sunca često teško uklanjati. Depilacija ne bi trebalo da vam padne na pamet, već samo brijač. Opredelite se za onaj koji ima traku gela iznad sečiva. Ti gelovi su posebno namenjeni da bi hidrirali kožu, sprečili isušivanje i da bi se izbegle eventualne posekotine. Koža na nogama, pogotovo na potkolenicama i stopalima, može da bude znatno suvlja od one na ostatku tela. Negujte je neprekidno. To ćete postići tako što ćete koristiti ulje za zaštitu od sunca. Borba sa celulitom ne bi trebalo da prestane ni dok ste na odmoru. Svako veče pre nego što legnete da spavate masirajte butine pokretima naviše.

Održavanje: Kada se vratite sa odmora, verovatno ćete uskočiti u pantalone i noge će prve početi da blede. Nemojte se odreći mini-sukanja i šortseva i jednom sedmično osvežite boju proizvodima za samopotamnjivanje. Pre svakog nanošenja uradite blagi piling, posle aplikacije losiona nemojte se oblačiti desetak minuta, a potom odmah odmah idete u krevet da biste sprečili znojenje. 

Tekst: Branislava Kostić