Glamur i stil su reči koja najbolje opisuju pedesete godine prošlog veka, period u kom se sve vrtelo oko stvaranja nežnog, ženstvenog izgleda.

Prozračan ten

Make up je u pedesetim godinama igrao veliku ulogu. U fokusu je bio perfektan i prozračan ten, bez naglašenih obraza. Rumenilo je minimalno korišćeno, i to nežne roze boje. Oči, najčešće istaknute samo linijom ajlajnera preko gornjeg kapka, naglašavale su sofisticirani izgled. Korišćene su i neutralne nijanse senki za oči, ali precizno nanesene da bi se postigao potpuno prirodan efekat. Jarkocrvene usne takođe su bitno obeležje ove ženstvene dekade.

Međutim, za novu modernu varijantu ovog looka usne ostavite u potpuno neutralnoj boji. Možete koristiti neku nude nijansu ruža ili pak samo bezbojni sjaj. Takođe, na unutrašnje uglove očiju nanesite malo bele sedefaste senke kako biste produbili pogled. Nokti su, podrazumeva se, crveni!

Ženstvene frizure

Pedesetih godina prošlog veka kosa je bila besprekorna i savršeno oblikovana. Nežne kovrdžave i talasaste frizure, kao i elegantne punđe, savršeno su pratile ženstveni make up. Ravna kosa nije bila popularna, kao ni previše dugačka ili kratka. U trendu su bile frizure srednje dužine, i to sa šiškama koje su uvijene u tzv. sarmice. Glamurozne punđe isticale su oblik lica, a pravile su se na kovrdžavu kosu. Dakle, akcenat na frizurama ovog perioda bile su romantične lokne. Izbor frizura iz ove dekade veoma je veliki, a vi budite maštoviti i isprobajte različite varijante. Recimo, gornji deo kose urolajte u „sarmice“, a ostatak uvijte na velike viklere da biste dobili krupnije lokne.

Druga varijanta je da uvijenu kosu podignete u visoku punđu tako da vam krajevi padaju preko čela.