Sada smo već uveliko svi upoznati sa svojstvima micelarne vode i zahvalni smo na pojavi ovog sjajnog kozmetičkog proizvoda koji nam je olakšao svakodnevnu rutinu.

Iako većina smatra da je šampon na bazi miclerne vode sada već preterivabnje, stručnjaci iz ove oblasti tvrde da će i micelarni šampon za pranje kose pronaći pravi put do potrošača, kao što su to uspele mnoge kozmetičke inovacije poput prajmera, bjuti blendera, hajlajtera i mnogih drugih, koji nam do pre par godina nisu uopšte bili neophodni, a sada ni ne shvatamo kako smo se šminkali bez njih.

Osnovna karakteristika micelarnih šampona jeste u tome da ih možete koristiti svaki dan jer ne predstavljaju agresivni šampon.

Namenjen je svima onima koji ne vole osećaj isušene kose nakon pranja jer je za razligu od klasičnog, micelarni šampon prijatan i fleksibilan. Postoje micelarni šamponi za suvu, masnu, krhku i normalnu kosu i nijedan od njih ne sadrži silikone koji otežavaju vlasi.

Svrha ovog šampona i njegova namena jeste isključivo uklanjanje nečistoća sa kose i kože glave, a za to su zaslužene čestice koje se zovu micele. One vezuju masnoću za sebe poput magneta, zbog čega ćete osećati da vam je kosa bolje hidrirana od bilo kog šampona nakon pranja.

Stručnjaci navode da ukoliko koristite micelarni šampon, nema potrebe da kosu tretirate i regeneratom, ali važno je napomenuti da ni to nije da odmet.

Ako ste od onih koji peru kosu svaki dan, ova vrsta šampona je idealana za vas.

Izvor: Cosmopolitan.rs