Modni trendovi dolaze i prolaze. Jedan od njih koji se vratio na velika vrata jesu debele obrve. Vremena tankih, iščupanih obrva koje su bile popularne 90-ih godina ostaju za nama i više ih nećete videti na popularnim glumicama, pevačicama i manekenkama.

Ako majka priroda nije bila blagonkalona prema vama, postoji mnogo načina kako da i vaše obrve budu postanu gušće i deblje. Mi ćemo vam pokazati neke od njih, a najbolje od svega jeste to što nećete morati da bacate novac na skupe kozmetičke preparate.

1. Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je jedno od najefikasnijih sredstava koje će ubrzati rast obrva. Ono sadrži proteine, vitamine, masne kiseline antioksidanse koji hrane folikul dlake i podstiče rast. Evo kako da ga nanesete:

- Umočite štapić za uši u čisto ricinusovo ulje i nanesite ga na obrve.

- Nežno masirajte nekoliko minuta koristeći prste.

- Ostavite da deluje 30 minuta ili duže.

- Pažljivo operite ulje mlakom vodom.

- Svakodnevno ponavljajte proces nekoliko nedelja.

Savet: Ako osetite bilo kakvu iritaciju na licu ili očima, odmah prestanite sa upotrebom.

2. Kokosovo ulje

Još jedan način da stimulišete rast dlaka jeste korišćenje kokosovog ulja. Ono je bogato raznim proteinima kao što je vitamin E i gvožđe. Ono će takođe pomoći da vaše obrve potamne.

- Nanesite nekoliko kapi kokosovog ulja na obrve i nežno masirajte prstima.

- Ostavite ulje na obrvama preko noći.

- Isperite ulje mlakom vodom sledeće jutro.

- Ponovite proces svaki dan 1 ili 2 meseca kako biste videli rezultate.

3. Maslinovo ulje

Maslinovo ulje ima skoro svaka kuhinja, ali njega ne morate koristiti samo za kuvanje. Ono sadrži vitamin E, koji podstiče rast obrva.

- Nanestite nekoliko kapi ulja na obve.

- Nežno ga utrljajte.

- Ostavite preko noći da deluje.

- Isperite sledeće jutro mlakom vodom.

- Možete pomešati pola kašičice maslinovog ulja i nekoliko kapljica meda i naneti na obrve. Dobro uztrljajte i isperite nakon pola sata.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/