Detalj na licu koji će vas u trenu podmladiti!

foto: Imaxtree

Iako možda mislite da ste u potpunosti savladali anatomiju obrva, postoji jedan detalj na koji verovatno niste obratili pažnju, a mogao bi vas u trenu podmladiti.

Radi se o samom korenu obrva i onim dlačicama koje su obično vrlo čupave, a žene često greše i skraćuju ih. Na engleskom se pomenuti deo obrva naziva sprouts, što u prevedu znači klica ili nicati.

Ako želite postići prirodan izgled obrva, upravo te dlačice na njihovom korenu izuzetno su važne i pride su potpuna suprotnost veštačkim obrvama koje imamo prilku da vidimo na selfijima svake druge devojke na Instagramu.

Ovakav oblik obrva poseduje pravilan i istaknut ugao u samom korenu, koji deluje vrlo veštački i upravo zbog ovog detalja žene koje preferiraju ovakav izgled, čine se namrštenim i starijim nego što jesu. Samo taj jedan mali, neprirodan deo obrva čitavo lice čini grubljim. 

Zato, ukolio želite da postignete mladalački i prirodan izgled, slobodno dodatno naglasite dlačice u njihovom korenu. Iako vam se u prvi mah možda čini kao nebitan detalj, zaista nije. 

To ćete postići ako ih sa četkicom za obrve počešljate prema gore i fiksirate gelom za obrve. Češljanjem prema gore, postići ćete ne samo potpuno prirodan, već i pun izgled obrva. 

Spomenute dlačice nikako nemojte seći i skraćivati već ih pustite da prirodno rastu. Najbolji primer za ovaj izgled su obrve glumice Lily Collins.

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins) on Feb 1, 2017 at 6:04pm PST

A post shared by Lily Collins (@lilyjcollins) on Feb 8, 2017 at 10:33am PST

Izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin