Maslinasta nijansa kože, zdrava kosa, obline poput onih koje krase Milosku Veneru - sve su to obeležja Italijanki, te nije iznenađujuća činjenica da su neke od najvećih lepotica u istoriji poticale iz ove Mediteranske nacije - kao i neki od najupečatljivijih dizajnera, stilista i urednika koji su se mogli sresti u Milanu, tokom ovog značajnog modnog događaja.

Na pitanje "Kome se obratiti za lekciju o legendarnim muzama ove zemlje?" , sami smo vrlo brzo došli do odgovorae. U pauzama između revija, šest italijanskih IT dama udovoljilo je našoj znatiželji i dalo nam vrlo zanimljive odgovore o svojim idealima čuvene italijanske lepote.

Delfina Delettrez, dizajner

"Poput grčkog boga Apolona, vođe mitskih devet muza, i ja se vodim posebnim kvalitetima devet žena koje inspirišu mene i moj rad. Zajedno one čine idealni hibrid moje savršene žene. Postoji puno osobina koje me privlače ka njima - estetika Marise Merz; aristokratska lepota Anne Magnani; strastvenost Eleonore Duse; razdraganost moje kćeri, Emme; nesavršenost lepote Silvane Mangano; ekscentričnost Carol Rame; elegancija markize Casati; odlučnost Oriane Fallaci; i genijalnost Fabiole Gianotti."

foto: Profimedia

Margherita Maccapani Missoni Amos, dizajnerka

"Monica (Vitti) je jedna izrazito neobična lepotica. Njen snažni nos, pege, i velike oči daju joj tako poseban karakter. Ona je zaista otvorila put novim standardima lepote."

foto: Profimeida

Enrica Ponzellini, stilistkinja

"Marella Agneli je bila naj-šik italijanska dama dvedesetog veka; njen dugi vrat, kratka kosa i romantične oči učinile su je jedinstvenom italijanskom lepoticom. Vittoria Puccini je otelotvorenje nove cool generacije italijanskih glumica, i italijanske lepote uopšte. Njen izgled je klasičan i veoma bon ton."

foto: Profimedia

Marta Ferri, dizajnerka

"Isabella Rossellini. Ona je nezavisna, i prelepa mnogo truda. Poznajem je od malena; bliska je prijateljica moje porodice, i uvek sam je smatrala jednom od najneobičnijih lepotica, a to je najjače oružje koja žena može imati - jedinstvenost."

foto: Instagram/shayannorifard

Vittoria Ceretti, model

"Mariacarla Boscono je takva ikona. Zabavna je i umetnica - sa tako mnogo energije; možete je osetiti oko nje. To je neverovatno."

6 italijanskih IT cura o ikonama koje su postavile standarde lepote

foto: Profimedia

Coco Brandolini D’Adda, modi konsultant

"Obožavam Monicu Bellucci - ona za mene predstavlja vrhunac lepote i ženstvenosti! Tako je ženstvena, prava žena, majka, sve. Ona je ta žena kojoj se dive i muškarci i druge žene."

foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija