Kako biste održali kožu zdravom i sjajnom tokom zime, važno da je da imate pravilnu negu, koju ovaj period sam po sebi zahteva.

"Koje god preparate da koristite leti, budite sigurni da vam oni neće odgovarati preko zimskog peiroda", kaže Ellen Marmur, dermatološki konsultant za Dove. Pri tome, treba imati na umu da kako starimo, naši lipidi (slojevi kože koji zadržavaju vlagu) su dosta slabiji, bez obzira na to koji tip kože imate.

(S.O.S. za kožu: 5 prirodnih maski za lice)

Kako biste sprečili zimsko isušivanje kože izazvano hladnim vremenom, Ellen preporučuje da sledite ove savete:

1. Koristite blaga, nepenušava sredstva za čišćenje

Prvo i osnovno, prema Ellen je da se držite podalje od sapunjavih, penastih sredstava za čišćenje u zimskom periodu, jer je poznato da oni najviše isušuju kožu. Umesto toga, ona preporučuje da koristite kremasta sredstva za čišćenje, i da za lice obavezno koristite nežna sredstva na bazi mleka. Proizvodi za čišćenje koji sadrže ulje u sebi će odgovarati osobama sa masnom kožom. Takođe, ako koristite mineralnu ili tešku šminku, uljani čistači će vam pomoći da je odlično uklonite, bez korišćenja agresivnih proizvoda.

2. Smanjite upotrebu aparata za negu lica

Neki ljudi vrše piling lica uz pomoć četkica. Ova vrsta čišćenja je veoma delotvorna, ali samo u slučaju ako se koristi periodično- jednom u dve nedelje. Prekomerno čišćenje četkom za lice može dovesti do oštećenja.

3. Promenite kremu 

Vetrovito vreme može zaista da ošteti vašu kožu. Kako biste je zaštitili, Ellen preporučuje da je premažete hidratantnom kremom ili kremom za sunčanje.  

4. Koristite serum

"Nežan serum za negu lica može biti veoma dobra stvar", napominje Ellen. Najbolje je da ga uvek držite pored sebe, kako biste brzinski nahranili kožu. Takođe postoje sprejevi za lice na bazi hijaluronske kiseline koji će održavati vlažnost vaše kože.

5. Investirajte u ovlaživač vazduha

"Humektant je sastojak koji omogućava optimalno vlaženje kože, i on slično kao hijaluronska kiselina, apsorbuju vlagu iz atmosfere u spoljašnje delove kože", objašnjava Ellen. Dakle, ako ste u okruženju gde je vazduh veoma suv, vi ćete zapravi isušiti kožu još više. Da biste se izborili sa ovim, najbolje je da stavite ovlaživač vazduha u sobu.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija