Kako da vam šminka 24h izgleda savršeno

foto: Imaxtree

Sledeći saveti će vam pomoći da vaša šminka izgleda besprekorno tokom celog dana..

U zemlji iza sedam gora i sedam mora živela je princeza koja se šminkala ujutru i izgledala besprekorno tokom čitavog dana sve do kasno uveče... Stvarni život ipak funkcioniše malo drugačije: ten se ubrzo prosijava, senka se sakuplja u prevoju kapka, ruž i sjaj razlivaju se u sitne bore oko usana, maskara se kruni, krejon razmazuje, suva koža izgleda sve umornije i izboranije, a na masnom licu šminka se skida u pečatima.

Da bi make up tokom celog dana izgledao besprekorno, važno je da ne pređete onu granicu posle koje „nema povratka“, tj. kada se sve toliko „raspadne“, da više ništa nije moguće popraviti. Kada je reč o tenu, ako imate masnu kožu, trebalo bi da, dva-tri puta dnevno, uklanjate suvišnu masnoću posebnim silikonskim listićima. Tako će vam šminka ostati na mestu, ten će biti suv i nećete morati dodatno da se puderišete. Ukoliko je vaša koža suva, trebalo bi da osvežavate, tj. hidrirate ten termalnom vodom, takođe dva-tri puta dnevno. Ako je potrebno da u toku dana dodate malo pudera, ponesite sa sobom pudrijeru sa ogledalcetom i umesto sunđera ili pufne koristite pamučne tufere za jednokratnu upotrebu (one kojima skidate šminku). Tokom dana podočnjaci postaju sve izraženiji.

Dodajte svetline centru lica tako što ćete ih ublažiti korektorom, ali ga utapkajte samo na unutrašnju trećinu. Ukoliko popravljate rumenilo, budite obazrivi, ten mora biti savršeno suv kako vam se ne bi stvorile fleke. Senku koja se nakupila u prevoju kapka istapkajte domalim prstom dok ne dobijete ujednačenu teksturu.

Zatim kapak dodirnite tuferom transparentnog pudera, pa tek onda ponovo nanesite senku. Maskaru nikako ne nanosite drugi put u toku dana. Samo ćete dobiti „debele“ trepavice koje će otežati ionako umoran pogled. Krunjenje prethodnog sloja takođe nećete moći da izbegnete. Da biste popravili ruž, najbolje bi bilo da ga kompletno skinete. Na usne nanesite balzam, višak uklonite papirnom maramicom i namažite karmin. To je cherry on top – mali završni trik da biste izgledali savršeno sveže.

Tekst: Branislava Kostić

 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...