Luksuzna francuska kuća Louis Vuitton je prekinula dugogodišnju pauzu lansiranjem kolekcije parfema Les Parfums.

Ovaj poduhvat je pao u ruke parfimera Jacques Cavallier Belletrud, koji je inspiraciju pronalazio u u svojim putovanjma svetom, da bi kreirao 7 jedinstvenih mirisa: Rose des Vents, Turbulences, Dans la Peau, Apogée, Contre Moi, Matière Noire i Mille Feux.

Jacquea Cavalliera kojem je zadatak bio da iznenadi obožavatelje brenda i stvori moderne i različite mirise koji će otkrivati intimniju stranu modne kuće kaže: "Uveren sam da mirisi ponovo moraju biti luksuzni pa sam koristio samo neophodne sastojke i ideje, bez agresivnih visokih nota. Miris treba da iznenadi, a ne da šokira".

Ovi ženstveni mirisi su kreirani da pokrenu određena čula, od osećaja lakoće do povratka prirodi i otkrivanja duboko skrivenih emocija i ushičenosti prvih iskustava. Sastojci ovih očaravajućih mirisnih nota potiču iz celog sveta i uključuju egzotične uzorke kao što je posebna vrsta kineskog jasmina.

Rose Des Vents je sklad tri različite vrste ruža, Turbulences miriše na sveže francuske vrtove u kojima rastu jasmin i tuberoza, a Dans La Peau skuplja note narcisa i toplog mošusa. Ljubiteljke slatkih mirisa će se oduševiti Contre Moi mirisom vanile, ruže, magnolije i cvijea pomorandže.

Drvenaste note začinjene šafranomi kožom kriju se u mirisu Matière Noire, a Mille Feux se takođe temelji na snažnim akordima kože kojima je dodata malina, zrela marelica, iris i začinjeni šafran.

Zaštitno lice reklamne kampanje će biti prekrasna Léa Seydoux. 

Priredila: Nikolina Janković

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija