Dok proleće donosi opojne mirise u vazduhu, poletnu energiju i toplije temperature, istovremeno otvara vrata novim mogućnostima. Kao što priroda cveta, tako i svet mode buja novim trendovima, a prolećna sezona 2024. nije izuzetak. Izazov za svakog modnog entuzijastu je da istraži, a zatim i usvoji najnovije stilove cipela koji obiluju svežinom, elegancijom i funkcionalnošću. 

Iako postoje modeli cipela koji će uvek biti u trendu u ovo doba godine, mi smo usmerili naš modni radar ka otkrivanju najvećih prolećnih trendova cipela za proleće 2024.U nastavku donosimo sedam modela obuće koji će uneti dodatnu dozu stila u vašu garderobu. Uživajte!

SJAJNA SVILA

Iako nećete želeti da nosite ove cipele tokom kišnih dana, ne možete poreći da je nedavni priliv svilenih cipela na tržište jedan od najlepših trendova u svetu obuće za 2024. godinu. Od kultnih svilenih komada Prada do baletanki sa sjajnim završecima, postoji mnogo načina da inkorporirate trend. 

CIPELE SA ZATVORENIM PRSTIMA

Da li ste čuli za izraz "business in the front... party in the back"? Ove cipele ekvivalentne su upravo tome! Mi nosimo naše tokom čitavog dana: daju nam dovoljnu dozu samopouzdanja za važne poslovne sastanke, ali i zavodljivi ton za afterwork piće sa prijateljima.

PATIKE U DUGINIM BOJAMA

Budući da smo među velikim ljubiteljkima patika, raduje nas trend veselih boja koji je uplovio u i ovaj svet. Bilo da odaberete živahno zelenu ili crvenu, ili se odlučite za nešto pastelno - svetle boje su put kojim treba ići. Potražite modele od prevrnute kože koji dodaju mekši i skupoceniji izgled.

MARY JANES

Omiljene cipele Francuskinja, trenutno uživaju svoju najveću popularnost. Bilo da se nose uz farmerke ili haljine, Mary Janes su cipele na koje možete da računate kada želite da izgledate doterano i elegantno.

MREŽASTE BALETANKE

Počelo je sa kućom Alaia. Mrežaste baletanke francuskog brenda privukle su veliku pažnju na kraju prošlog leta, neposredno pre nego što su svi prešli na svoje omiljene modele čizmi. Ovog proleća, trendseterke ponovo vade svoje Alaiece, a high street brendovi nude svoje verzije. 

BELO

Zahvaljujući nizu sofisticiranih silueta i stilova, bele cipele su sada jedan od najpopularnijih trendova u svetu obuće za ovu sezonu. Od elegantnih modela sa srednjim potpeticama do jednostavnih ravnih, najzanimljiviji načini za kombinovanje ovih cipela jesu sa širokim pantalonama ili dugim suknjama.

CRNE JAPANKE

Ovo možda nije trend koji ćete odmah početi da nosite, ali verujte nam na reč da će fashion devojke već narednih nedelja početi da biraju komforne papuče za svoje vikend šetnje gradom. Stylish devojke obožavaju kombinaciju crnih japanki sa dvodelnim odelima, čime se daje ležerni finiš čitavom outfitu.

Izvor: ELLE/N.K.