Kaput je esencijalni modni komad za zimske dane u kojima želimo da se ugrejemo, a istovremeno ostanemo stilizovani za svaku priliku. Pored knitweara, kaputi su jedan od razloga zbog kojih volimo hladniji period godine - oni nam daju sofisticirani, elegantniji look sa kojima je lako kreirati ostatak odevne kombinacije. U proteklim mesecima, odložili smo teksas jakne, trench mantile i providne kabanice i umesto toga tražimo nešto, pa je sada vreme da krenemo u šoping u potrazi za nečim što će popuniti prazninu.

Nakon pretrage fotografija sa modnih pista, streetstylea i kolekcija omiljenih modnih brendova, izdvojili smo nekoliko jasnih trendova za ovu zimu koje ćete želeti nositi i u 2024. godini. U nastavku pronađite šest modela kaputa sa kojima ćete biti spremni za bilo koju priliku u narednom periodu.

Dugačka puffer jakna

Nalazimo se u periodu veoma hladnih i oštrih dana, kada bismo najradije ostali ušuškani u udobnom kutku sopstvenog doma. Ipak, pričekaćemo još malo novogodišnje praznike kako bismo propisno uživali, a do tada se oslanjamo na stylish dugu puffer jaknu kao jedan od najudobnijih i najtoplijih komada za zimu. 

Kaput sa rol-kragnom

Kome god da je prvom palo na pamet da spoji kaput i šal, zahvalni smo. Ovaj model ne samo da čini da svaki izgled izgleda neuporedivo skuplje, već i eliminiše potrebu za dodatnim šalom. Dodajte par kožnih rukavica i shopper torbu - dobićete look poput trendseterke sa Instagrama.

Oversized kaput

Bilo je samo pitanje vremena pre nego što će maxi haljine i suknje koje smo obožavali tokom jeseni uticati i na naše izbore outerweara. Maxi kaput savršeno se slaže sa haljinama koje dosežu do članaka i čizmama do kolena, ali isto tako izgleda sjajno i uz farmerke i ravne cipele. Bez obzira kako ga nosite, ništa ne može nadmašiti dramatičnu siluetu koju ovaj krojeni kaput stvara, i to je ključ da čak i najjednostavniji outfit instant postane stylish.

Braon kaput

Čokoladno-braon nijansa doživela je svoj veliki comeback. Ova boja izgleda veoma luksuzno i skupoceno, te oplemenjuje svaku odevnu kombinaciju. Ove sezone, pružite priliku kaputu u braon boji - komplimenti su zagarantovani.

Bomber

Ove zime, preferiramo voluminozne kožne bomber jakne koje izgledaju kao da su pozajmljene sa muškog odeljenja. Idealna je za ležernije outfite sa krupnim pletivima i oversized košuljama. Sudeći prema broju influensera koji su prihvatili ovaj trend, izgleda da će ovakva bomber jakna ostati aktuelna i u 2024. godini.