Nekada je bilo lako prepoznati je. 2000. nosila je potpis Fendi i zvala se Baquette, pre toga je predmet svih želja bio Prada ranac od najlona, a 2011. ceo svet je čeznuo za Céline Luggage Tote. Ove jeseni, ako je suditi po street style fotografijama koje trendsetere hvataju u njihovom prirodnom staništu, ne postoji samo jedna ili dve, nego ni manje ni više pet it torbi za kojima ćemo uzdisati. Izbor je vaš.

Zašto vam je neophodna? Ona je nalet adrenalina. Sa njom hod postaje drugačiji. Idealna je za započinjanje razgovora: svi će želeti da znaju kako je tačno držite, gde ste je nabavili i kako da dođu do jedne takve.

Mi odavno znamo: nisu sve torbe stvorene jednake. 

Od trenutka kada smo ih prvi put spazili na pistama, zamišljamo kako bi nam stajale na ramenu. Ovo je ELLE vodič kroz najpoželjnije modele sezone i upućuje kako da ih nabavite pre nego što nestanu iz radnji 

Chanel Mosaic

ZAŠTO?

Set za Brasserie Chanel koji je u martu za reviju jesen/zima 2015. konstruisao Karl Lagerfeld jeste njegova „idealizovana verzija savremenog Pariza“. Prikazana kolekcija napravila je bum, a njen najzapaženiji komad upravo je ova torba čiji mozaik, izrađen od strane Maison Lesage, oslikava pod scenografije sa revije.

ŠANSE DA JE SE DOMOGNETE

Pošto privatni klijenti mogu da rezervišu ovakve kolekcionarske komade pre no što se uopšte nađu u prodaji, najbolja šansa vam je da se umilite nekom prodavcu iz butika koji nema veliku frekvenciju kupaca (kao što je prodajno mesto u okviru luksuznih robnih kuća).

Saint Laurent College Monogram

ZAŠTO?

Monogram linija torbi  sa klasičnim logom iz 2013. godine jedan je od najvećih Slimanovih komercijalnih pogodaka. Ove sezone ima novog člana: cross-body model sa teškim srebrnim lancem i kožnom ručkom. 

ŠANSE DA JE SE DOMOGNETE

Solidne. Ovaj oblik osnova je cele kolekcije.

Mansur Gavriel Lady Bag

ZAŠTO?

Za prošlogodišnju opsesiju torbama sa učkurom treba da zahvalimo isključivo ovom brendu. Ove sezone Rachel Mansur i Floriana Gavriel tipuju da će i novi model izazvati isto obožavanje. „Damski je i kul“, kaže Mansur.

ŠANSE DA JE SE DOMOGNETE

Ružičasta, naša omiljena nijansa, verovatno će se brzo rasprodati, ali nema mesta panici: ova torba proizvodi se u 26 nijansi i od dve vrste kože.

Fendi Peekaboo Clutch

ZAŠTO?

Peekaboo model stvoren je da „zadovolji najprefinjenije kupce” i postao je hit zbog svog vidljivog unutrašnjeg džepa. Ove sezone taj isti džep osamostalio se u vidu klač torbe. Bravo!

ŠANSE DA JE SE DOMOGNETE

Ne časite ni časa: ovi modeli od teleće dlake biće dostupni u ograničenim količinama i zato se odmah upišite na listu čekanja.

Louis Vuitton Twist

ZAŠTO?

Nakon više od 155 godina ikoničan LV logo je redizajniran i Hollywood je poludeo za njim. Beyoncé je odabrala da ponese upravo ovaj model na upoznavanje sa vojvotkinjom od Kembridža. Toliko. 

ŠANSE DA JE SE DOMOGNETE

Realne. Sad kada su obezbedili bazu obožavalaca među onima koje prate milioni, Louis Vuitton nudi više novih  opcija, kao na primer onu od smaragdnozelene sa reljefom krokodilske kože.

Tekst: Manda Javorina

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija