Savršeno chic i elegantne sandale Alvaro Gonzalesa su bile na našem radaru otkako je lansirao istoimenu liniju u 2013 godini. Nije ni čudo, s obzirom na njegovu izvanrednu prošlost i izvrsno oko. Evo šta sve treba da znate o njemu…

Ovaj dizajner je već dugo bio "tajno oružje" koje se nalazi odmah iza najboljih svetskih luskuznih aksesoara. Alvaro Gonzales, iza sebe stvarno ima impresivnu karijeru: radio je za brendove Jimmy Choo, Loewe, Valentino, Tod’s. Ipak ovo su samo neki od impresivnih radova jer njegova karijera traje već punih 20 godina. 

Španac po nacionalnosti, Alvaro je svoj život i rad bazirao u Londonu i Firenci, mestima gde se inače proizvode njegovi aksesoari. Nakon što je odlučio da napusti rad u kreativnim timovima poznatih brendova, Alvaro se fokusirao na svoju liniju u čije modele smo se zaljubili! 

Izvanredne sandale su većinom klasični modeli, savremenog stila. Ove sandale izazivaju požudu jer pored jednostavnosti one impresioniraju neobičnim načinom obrade, materijalima i detaljima.

Pored sandala i papuča, Alvaro dizajnira i torbe od najmekše kože, u koje je utisnut Alvarov znak koji asimetrično spaja ivice torbe.

Svaki komad je vešto proizveden od strane eksperata iz specijalizovanih radnji za preradu kože i zanatlija oko same Firence, i to se očito vidi i primećuje. Dobijeni rezultat je divna torba, visokog kvaliteta i obrade. Ovaj aksesoar je komad koji će sigurno trajati godinama.

Prevela i priredila: Kristina Milošev