Već početkom godine kada smo se raspisali o humanitarnom projektu kuće Fendi koja je pozvala na učešće neke od najuticajnijih modnih ikona današnjice povodom otvarenja novog butika na aveniji Madison u Njujorku, kompletan projekat je izazvao veliku pažnju medija.

Pozivu su se odazvale Rihanna, Sarah Jessica Parker, Jourdan Dunn, Leandra Medina i Rachel Feinstein čiji je zadatak bio da kreiraju sopstvenuinterpretaciju ekskluzivne torbe 3Baguette.

Rihanna je tako dizajnirala torbu od kože u crnoj boji, koju je ukrasila prepoznatljivim slovom "F", dok je ručka izrađena od lakirane krokodilske kože. Preklop torbe dekoriran je crnim štrasom koji se sjaji na ponavljajućem motivu slova "F", što torbici daje dozu elegancije. Prihode od prodaje Rihanninih kreacija pevačica je odlučila donirati organizaciji Clara Lionel Foundation koja je 2012. osnovana u čast Rihanninog dede i bake.

SJP je za osnovu izabrala zlatnu boju koju je naglasila jarko ljubičastom. Od materijala je koristila saten, kožu raže koju je obojila zlatnom bojom, i krem nijanse, dok je metalna kopča takođe izvedena u zlatnoj s logom kuće Fendi. Poznata glumica odabrala je humanitarnu fondaciju The Brain Trauma Foundation kojoj će otići novac od prihoda prodaje torbice.

Bela, narandžasta, žuta, plava i crvena boje su kojima se koristila poznata modna blogerka Leandra Medine. Osnovu čini intenzivno narandžasta, dok je gornji deo bogato ukrašen perjem i izvezenim šljokicama inspirisan marokanskim motivima, a zlatnu kopču krase dva slova "F". Leandra će novac od prodaje 3Baguette torbe donirati organizaciji za istraživanje raka jajnika Ovarian Cancer Research Fund.

Jedan od najupečatljivijih primeraka svakako je onaj koji je osmislila Jourdan Dunn. Osnovu torbice čini koža pitona u drečavo žutoj boji, dok su uglovi naglašeni crvenom. Snažna ličnost ovog britanskog modela odražena je u unutrašnjosti torbe u kojoj je ispisana rečenica koja krasi i telo Jourdan u obliku tetovaže: "You owe it to yourself, set the world on fire". Ručka torbe u crnoj boji kontrastira zelenoj napa koži na prednjem delu i žutom preklopu, dok je kao i kod prethodnih modela, kopča izrađena u zlatnoj boji. Jourdan Dunn novac je odlučila donirati Sickle Cell Disease Association.

Dizajn Rachel Feinstein mogao bi se okarakterisati kao pomalo bajkovit, budući da je inspiraciju za torbu pronašla u radu firentinskih umetnika renesanse pa torbu krase motivi riba i ostalih stanovnika morskog sveta koji su izrađeni od kristalnih perlica, bisera u bež i smeđim tonovima koji krase preklop torbe. Organizacija The Naomi Berrie Diabetes Center izbor je vizualne umetnice Rachel Feinstein koja donacijom želi da podrži njihov rad.

Izvor: buro247.hr