Instagram je postao naša svakodnevnica. Ko god radi u modnom svetu, dnevno minimum sat vremena potroši na ovu popularnu mrežu. Skrol po skrol i uvek se nađe neki nov, zanimljiv nalog koji zasluži naše praćenje.

@chinatownpretty jedan je od najinteresantnijih naloga na koji smo naišli na Instagramu u poslednje vreme. Bez obzira da li je u pitanju San Francisko, koji je baza osnivačima ovog Instagram profila ili Njujork, fotografsko-književni duo (Andria i Valerie) koji stoji iza ovog naloga, ima odlično oko za detalje i osećaj za atmosferu.

Naime, u fokusu ovog dua su stariji stanovnici kineskih četvrti širom Amerike. Pored sjajnih fotografija koje su nastale u živopisnim četvrtima, Andria i Valerie predstavljaju nam i priče koje se nalaze iza izgleda osoba na fotografiji ili jednostavno dele sa pratiocima ono što su i osobe na fotografije podelile sa njima - a to je neka mala životna priča ili interesantan detalj iz njihovog života.

Kako je sve počelo?

Andira i Valerie dobili su ideju za ovaj simaptaičan projekat još 2013. Kao druga generacija američkih Azijata iz Bay Area okruga, duo gaji posebnu povezanost sa kineskom četvrti u San Francisku. 

"Bili smo privučrni mučkarcima i ženama u osamdesetim godinama, jer su nas podsetili na naše bake i deke. Projekat pored modne fotografije obuhvata njihove životne ideale, imigracione priče, ljubavi. Takođe, kineske četvrti poseduju poseban šarim širom sveta. Dopada nam se kako su stanovnici ovih četvrti moderni, nezavisni i jednostavno odvažni i dragi."

Instagram naziv profila: @chinatownpretty 

Osnivači: Andria Lo (fotograf) i Valerie Luu (pisac)

Lokacije: San Francisko i Njujork

Trenutni broj pratilaca: 8713

Pogledajte u nastavku nekoliko najboljih fotografija sa naloga:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/