Ovan

Posao – Prelaskom Marsa u Bika, vaše drugo polje, očekuju vas velike poslovne odluke. Za sada ste još u fazi planiranja i pregovaranja, jer vas koči retrogradnost Venere. Budite umereniji prilikom finansijskih investicija, jer je Mars u Biku u izgonu, a Venerina retrogradnost ukazuje na umanjenje prihoda.

Ljubav – Venera, planeta zadužena za vaš emotivni život, retrogradna je u Ovnu što označava dvostruku nepovoljnost. Osim kolebanja, tokom ovog perioda pazite da ne donesete nepromišljene odluke koje mogu imati nesagledive posledice.

Zdravlje – Loša kombinacija namirnica u ishrani može da izazove zdravstvene probleme.

Bik

Posao – Prelaskom Venere u retrogradno kretanje ušli ste u nepovoljan poslovni period. Za prevazilaženje takve situacije potrebna vam je pomoć okoline, što otežava prisustvo Marsa u vašem znaku. Moguć je razgovor o novom poslu sa osobama sa kojima se nećete razumeti.

Ljubav – Na pomolu je nova veza. Tačnije, sakrivena je u vašem dvanaestom polju, a i nije tako nova, jer je reč o osobi koja je bila interesantna u prošlosti. Dobro razmislite da li je vredno ući u takvu vezu, ukoliko na taj način uzgožavate trenutnu situaciju i odnose. Period nije povoljan za rizikovanje.

Zdravlje - Neredovno se hranite, previše radite, malo se odmarate i nedovoljno uzimate vitamina.

Blizanci

Posao – Prisustvo Merkura u Ribama označava veliku zbunjenost i dezorijentisanostz. Kako nemate jasnu sliku šta se dešava na poslu, sačekajte utorak i Merkurov prelazak u Ovna, jer će vam tada mnoge stvari biti jasnije.

Ljubav – Mars u dvanaestom polju nagoni vas na avanture, a retrogradna Venera u jedanaestom polju ukazuje da u vašoj neposrednoj okolini postoji osoba koja već dugo pokušava da se nametne. Iako zvuči kao idealna ljubavna drama, vašoj realnosti trebalo bi dodati i Saturna koji u sedmom polju cenzuriše ovu dramu i svodi je na mlake događaje pune mašte.

Zdravlje – Tegobe sa zadržavanjem vode u organizmu i oticanjem nogu.

Rak

Posao – Retrogradno kretanje Venere u desetom polju karijere nagoveštava da period nije povoljan za veće poslovne planove. Osim toga, Mars u jedanaestom polju ukazuje da ćete se sukobiti sa okolinom, pa povedite računa o svom ponašanju. Ovih dana bićete veoma oprezni, ali i sumljičavi, što ne vodi ni čemu.

Ljubav - Emocije su nezrele i konfuzne onoliko koliko je trenutna situacija haotična. Razmislite dobro pre nego što donesete važne odluke da ne biste kasnije utrošili više vremena da stvari vratite u normalu. Slobodne Rakove očekuje nova veza.

Zdravlje – Osećate se dobro. Ipak, više se šetajte, odmarajte, rekreirajte, boravite u prirodi...

Pročitajte prognozu na sledećoj strani za ostale znakove...

PageBreak

Lav

Posao – Pun Mesec u polju novca znači da ste na pragu realizacije posla i uvećanja prihoda. Prisustvo Marsa u desetom polju nagoveštava sukobe na radnom mestu, ali period nije povoljan za raščišćavanje i isterivanje pravde.

Ljubav – Retrogradno kretanje Venere u devetom polju nagoveštava obnavljanje kontakta sa osobom koja nije prisutna u vašem svakodnevnom životu. Poznanstvo sa zanimljivom osobom na nekom putovanju uzdrmaće vaš emotivni život.

Zdravlje – Preosetljivost i nervoza mogu se pojaviti kao posledica premora i pretrpljenog stresa. Mogući su i problemi sa organima za varenje.

Devica

Posao – Merkur je na samom kraju sedmog polja i sprema se da od utorka pređe u znak Ovna. Na poslu pažljivo nastupajte prema okolini, jer nije vreme za nametanje stavova i mišljenja. Ulaskom vladara u Ovna situacija će se malo smiriti.

Ljubav – Prisustvo Sunca i Merkura u sedmom polju komplikuje emotivan život još tokom ovog perioda, a onda se polako strasti stišavaju, mada će i dalje povremeno dolaziti do nesuglasica sa partnerom. Prelazak Merkura u Ovna i spajanje sa retrogradnom Venerom ukazuje da ćete opet biti u iskušenju da napravite pogrešan izbor.

Zdravlje – Najslabije tačke organizma tokom ovog perioda su srce i jetra.

Vaga

Posao – Od trenutka kada je Mars napustio znak Ovna, inače vaše sedmo polje, znatno je opao pritisak koji ste trpeli na poslu, kao i konfrontiranje sa okolinom. S druge strane, Venera, vladar znaka nalazi se u retrogradnom kretanju što ometa sve planove i inovacije. U kreiranju sudbine oslanjajte se najviše na vlastite snage.

Ljubav – U emotivnom životu prisutna je nestabilnost zbog stalnog vraćanja na neke događaje iz prošlosti. Nezahvalno je previše se osvrtati na prošlost, ali je neophodno raščistite neke stvari da biste se okrenuli sadašnjosti.

Zdravlje – Mogući su napadi glavobolje zbog premora i vremenskih poscilacija.

Škorpija

Posao – Mars, vladar znaka ušao je u opozitnog Ovna i tako situaciju na poslu zakomplikovao, a vaš poslovni status uzdrmao. Ali, ne klonite duhom nego zasučite rukave i nametnite svoj ritam i planove.

Ljubav – Svađa koju nagoveštava ulazak Marsa u polje partnerstva i emocija može dovesti u pitanje opstank veze. Škorpije koje su u braku ili dugogodišnjoj vezi imaće lošu komunikaciju sa partnerom, pa je najbolje da sva otvorena pitanja odložite za neke bolje dane. Slobodni pripadnici znaka naći će se pred izazovom da uđu u vezu sa hirovitom i pomalo čudnom osobom.

Zdravlje – Smanjite alkohol, cigarete i sedative.

PageBreak

Strelac

Posao – I pored retrogradnosti Venere kojoj se pridružuje Merkur, bez dvoumljenja krenite u akciju i donesite odluke oko kojih se već dugo kolebate. Najlošija odluka bila bi da se povučete i ništa ne preduzimate.

Ljubav – Merkur, vladar vašeg polja partnerstva ulazi u Ovna i spajanjen sa Venerom ukazuje da se vraćate na neko od prethodnih poglavlja u emotivnom životu. To nije tako loše, jer ste uz kretanje Saturnakroz prvo polje često donosili restriktivne odluke, te je vreme da neke od njih popravite.

Zdravlje – Uspešno se opravljate od zdravstvenih problema koji su vas mučili u proteklom periodu.

Jarac

Posao – Ceo period biće u znaku ambicije, upornosti i melanholije. Verovatno ćete u nekoj velikoj ustanovi dobiti novi posao sa mogućnošću brzog napredovanja. U ovom periodu neki poslovi neće ići brzo i lako, pa se naoružajte strpljenjem.

Ljubav – Polje emocija na prvi pogled nije mnogo aktivno, ali ispod smirene površine vri kao u košnici. Mnoge stvari iz prošlosti procenjujete kao loše urađene, pa ćete pokušati da ih ispravite ovih dana. S druge strane, bolje je da preispitate koliko je pametno ići daleko u prošlost i kako će to uticati na trenutnu situaciju.

Zdravlje – Kako je nervni sistem blago ugrožen, najbolji lek su pojačana fizička aktivnost i bavljenje sportom.

Vodolija

Posao – Planete u polju novca ukazuju da će se brzo rešiti jedna vrlo komplikovana situacija. Ipak, mnogo toga će ostati nerešeno. Kolega u koga imate najviše poverenja jako će vas iznervirati. Estrentričnim ponašanjem prikrivate nezadovoljstvo.

Ljubav – Emotivno ste neispunjeni, jer ste previše okrenuti sebi. Kako se u dogledno vreme neće rešiti sve što ste zakomplikovali u odnosu sa partnerom, najbolje bi bilo da se distancirate od svega u šta niste zaista sigurni. Slobodne pripadnike znaka očekuju nove veze, ali kratkotrajne i nestabilne.

Zdravlje – Razočarani ste, depresivni i puni strahova, što pokušavate da sakrijete od okoline, ali bez uspeha.

Ribe

Posao – Sunce i Merkur u vašem prvom polju čine da svaku situaciju posmatrate iz previše uglova i tako sebi komplikujete život. Uprkos konfuziji, od utorka vas očekuje povoljna situacija vezana za finansije i priliv novca.

Ljubav – Emocije nisu usklađene sa stvarnim stanjem. Ili preterujete da su nekvalitetne ili gajite iluziju kako su super. U svakom slučaju, realnost odudara od onoga kako je vi vidite i doživljavate.

Zdravlje – Manji problemi sa hormonima, štitnom žlezdom, prostatom i povišenim šećerom.

izvor: Večernje novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/