Zaboravite na belo, crno i roze vino - plavo vino je piće budućnosti!

Naime, šest mladih preduzetnika iz Španije je osnovalo kompaniju Gik u želji da napravi revoluciju unutar španske vinske industrije koja se bazira duboko na tradicionalnom pravljenu vina. 

Ovo nadrealno vino prelepe modroplave boje se pravi mešanjem belog i crnog grožđa koje raste u Španiji, prevashodno na području Castilla la Mancha i Rioja. Ovoj mešavini se dodaje "anthocyanin" - pigment iz kožice crnog grožđa i indigotin - prah koji je zaslužan za plavu boju.   

Plavo vino sadrži 11.5 % alkohola i od proizvodnje je već prodato 70 000 boca.

foto: Instagram / blauerwein_de

Aritz Lopez, jedan od osnivača Gik je povodom velike popularnosti plavog vina u Španiji izjavio kako nove generacije nisu navikle da piju vino, već da preferiraju pivo, koktele i likere.

foto: Instagram / vinoazul_mx

“Nijedno od ovih pića nije tradicionalno pa smo odlučili da omladini ponudimo slatko, plavo vino u koje će se ne samo ukusom, već i mirisom i izgledom zaljubiti," rekao je Lopez za Indipendent dodajući kako niko od njih šestorice nije vinar niti pripada nekoj porodici koja se već decenijama bavi uzgajanjem grožđa i proizvodnjom vina. 

Pa dovoljno je da bacite pogled na Instgram pa da vidite kako je španska Instagram zajednica postala zaluđena ovim vinom koje se tako dobro fotka!

foto: Instagram / meg_tsoi

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija